За сприяння ухиленню від мобілізації відкриті 180 справ щодо працівників ТЦК і ВЛК - Клименко

За сприяння ухиленню від мобілізації відкриті 180 справ щодо працівників ТЦК і ВЛК - Клименко

Укрінформ
За фактами сприяння ухиленню від мобілізації з боку працівників Територіальних центрів комплектування, Військово-лікарських комісій і Медико-соціальної експертної комісії порушені 180 кримінальних справ.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко в інтерв’ю телемарафону «Єдині новини», інформує пресслужба Нацполіції.

«Ми розділяємо ці зловживання за трьома напрямками: зловживання працівниками ТЦК, зловживання зі сторони працівників ВЛК і зловживання фахівцями Медико-соціальної експертної комісії. Є практичні результати роботи. Я можу сказати щодо Національної поліції - у нас 180 кримінальних проваджень, у рамках яких ми працюємо», - сказав Клименко.

За словами Клименка, Нацполіція, ДБР та СБУ спільно працюють над попередженням випадків отримання неправомірної вигоди за ухилення від мобілізації за трьома категоріями.

Читайте також: СБУ заблокувала нові схеми з ухилянтами, серед затриманих - посадовець ДСНС

Міністр внутрішніх справ також зауважив, що в країні має працювати система контролю зі сторони військової служби правопорядку, військових керівників і правоохоронних органів.

Як повідомляв Укрінформ, раніше міністр внутрішніх справ Ігор Клименко заявив, що працівники поліції передали до суду близько 2,6 тисячі кримінальних справ стосовно чоловіків, які ухилялися від служби.

Фото: МВС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-