На Сумщині заступник командира військової частини незаконно нарахував премій на ₴860 тисяч

На Сумщині заступник командира військової частини незаконно нарахував премій на ₴860 тисяч

Укрінформ
Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру заступнику командира однієї з військових частин у Сумській області, через дії якого притягнуті до дисциплінарної відповідальності військові продовжували отримувати надбавки та премії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ДБР.

“Торік премії та надбавки безпідставно отримали 13 військовослужбовців частини на загальну суму майже 860 тис. гривень”, - ідеться у повідомленні.

У ДБР зазначили, що за посадовими обов’язками майор мав проводити звірки з Військовою службою правопорядку й подавати командиру списки військовослужбовців, які вчинили адміністративні правопорушення і мають бути позбавлені премій та винагород.

Майор підозрюється у недбалому ставленні військовою службовою особою до служби, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 425 Кримінального кодексу України). Санкція статті передбачає покарання до 8 років позбавлення волі.

Читайте також: Ексзаступника голови Нацполіції Тишлека перевіряють на незаконне збагачення - ДБР

Як повідомляв Укрінформ, у грудні ДБР повідомило про підозру начальнику фінансової служби однієї з військових частин на Сумщині, який допустив незаконне нарахування бойових доплат відсутній на службі підлеглій.

Фото: ДБР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-