На мультимедійне обладнання для учнів 5-6 класів шкіл Вінниччини виділили 61 мільйон

На мультимедійне обладнання для учнів 5-6 класів шкіл Вінниччини виділили 61 мільйон

Укрінформ
На мультимедійне обладнання для учнів 5-6 класів Нової української школи на Вінниччині виділено з держбюджету 61 млн грн.

Про це повідомляє Вінницька ОВА, передає Укрінформ.

«Майже 61 млн грн з державного бюджету виділено на придбання мультимедійного обладнання для учнів 5-6 класів закладів загальної середньої освіти Вінниччини. Кошти будуть розподілені між усіма без винятку територіальними громадами області пропорційно до кількості 5-6 класів у закладах ЗСО певної громади», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Наступного року зростуть видатки на соціальну сферу, медицину та освіту - Шмигаль

Зазначається, що придбане за ці кошти обладнання дасть можливість вчителям застосовувати нові інтерактивні підходи в роботі з учнями.

За даними ОВА, у вересні 2023 року на покращення освітнього середовища Вінниччини було спрямовано 24,7 млн грн.

Читайте також: Як Нова Українська Школа (НУШ) виявилася сильнішою за війну

Як повідомлялось, Кабінет міністрів виділив 1 млрд грн на закупівлю мультимедійного обладнання для 5–6 класів Нової української школи. Мультимедійне обладнання місцеві органи влади зможуть закуповувати на засадах співфінансування, за умови його оплати від 5% до 30% з власних коштів.

У 2022 році через повномасштабне вторгнення 1,5 млрд грн субвенції НУШ було спрямовано на потреби оборони. Тоді заклади освіти, які почали реалізовувати реформу НУШ у 5-х класах, не були забезпечені засобами навчання і мультимедійним обладнанням.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-