Знеструмлення через негоду фіксуються вже у восьми областях, кількість відключень може зрости

Знеструмлення через негоду фіксуються вже у восьми областях, кількість відключень може зрости

Укрінформ
Станом на 11:00 8 січня через погіршення погодних умов залишилися без енергопостачання споживачі у восьми областях. Кількість відключень може зростати.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики у Фейсбуці.

"Через погіршення погодних умов - хуртовини, налипання мокрого снігу та ожеледі знеструмлені населені пункти вже у 8 областях. Найбільше - на Одещині, Дніпропетровщині, у Миколаївській, Кіровоградській областях. Погодні умови погіршуються, кількість відключень може зростати", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, в Одеській області уже знеструмлено 225 населених пунктів, на Дніпропетровщині - 126, на Миколаївщині - 62, на Хмельниччині - 7, на Черкащині - 1. Через негоду також залишилися без світла 12,5 тис. споживачів у Кіровоградській області, майже 9 тис. - на Київщині.

У Донецькій області загалом через бойові дії та негоду відключений від електропостачання 131 населений пункт.

Через бойові дії знеструмлено 2,7 тисячі споживачів на Харківщині. Триває огляд 4 населених пунктів, постраждалих від нових обстрілів.

У Херсоні після обстрілів знеструмлено 6,3 тисячі точок обліку, загалом без електроенергії в місті понад 20 тисяч абонентів. У області енергнетики за добу заживили понад 700 споживачів.

Через технічні причини залишилися без світла 7,5 тисячі споживачів у Запорізькій області, з них заживлено 3,7 тисячі. На Сумщині через технічні причини без електропостачання 9 населених пунктів.

Читайте також: Ранкова ракетна атака ворога не мала критичних наслідків для енергосистеми - Укренерго

У Міненерго зазначили, що наразі застосування графіків відключень побутових споживачів не передбачається.

Згодом у АТ "Миколаївобленерго" додали, що по області через погодні умови відключено 54 населених пункти, ще вісім - частково. Без світла понад 22,5 тис. споживачів.

Як повідомлялося, 7 січня в Україні розпочав роботу цілодобовий Штаб з ліквідації наслідків негоди. Із 7 по 9 січня очікуються складні погодні умови: різке зниження температури повітря до 19 – 25 градусів морозу та сильні снігопади по всій території країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-