Двох російських військових судитимуть за катування цивільних на Миколаївщині

Двох російських військових судитимуть за катування цивільних на Миколаївщині

Укрінформ
На Миколаївщині завершили розслідування у кримінальному провадженні щодо російських військових, які катували та жорстоко поводилися з цивільними під час окупації села.

Про це повідомляє поліція Миколаївської областіпередає Укрінформ.

Окупанти підозрюються у жорстокому поводженні, вчиненому групою осіб, з місцевими жителями на колишній тимчасово окупованій території Миколаївської області.

За даними правоохоронців, військовослужбовці 126-ї окремої гвардійської мотострілецької бригади РФ 22 та 41 років, із місцем постійної дислокації у Сімферопольському районі АР Крим, та інші, наразі невстановлені росіяни, застосовували до семи місцевих жителів фізичне та психологічне насильство. Вони катували людей із метою отримання відомостей про осіб, які чинили опір загарбникам.

Це було у липні 2022 року в одному із селищ Шевченківської громади Миколаївського району, додали в поліції.

За сукупністю вчинених злочинів двом окупантам слідчі поліції заочно оголосили про підозру у жорстокому поводженні з цивільним населенням та іншому порушені законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 28, ч.1 ст. 438 Кримінального кодексу України).

Читайте також: Депортація українських дітей: правозахисники хочуть, аби МКС перекваліфікував справу на геноцид

Нині слідчі спеціалізованого відділу слідчого управління ГУНП в Миколаївській області за процесуального керівництва обласної прокуратури завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом жорстокого поводження з цивільним військовослужбовцями РФ. Матеріали кримінального провадження із обвинувальним актом передані до суду.

Як повідомлялося, на Миколаївщині жителю Херсона оголосили підозру у жорстокому поводженні з населенням та пособництві ворогу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-