На Вінниччині налагодили виготовлення мобільних лазне-пральних комплексів для ЗСУ

На Вінниччині налагодили виготовлення мобільних лазне-пральних комплексів для ЗСУ

Фото
Укрінформ
У Вінницькій області громади налагодили виготовлення мобільних лазне-пральних комплексів для захисників, 14 із них вже відправили на передову.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив голова Вінницької обласної ради Вячеслав Соколовий.

«Людям, які повертаються з окопів у розташування свого підрозділу, дуже потрібні хороший відпочинок і нормальні побутові умови. Зокрема, можливість помитися і випрати свої речі. Такі запити надходять від військових постійно, і ми намагаємося робити все, щоб вони були задоволені. Задля цього на Вінниччині громади у «складчину» налагодили виробництво мобільних лазне-пральних комплексів для наших захисників. Чотирнадцять із них вже відправили на передову», - сказав Соколовий.

За його словами, йдеться про вантажівки, переобладнані під душові, вони устатковані бойлерами і пральними машинами, мають ємності для води.

Читайте також: На Житомирщині захист повітряного простору забезпечують понад 100 мобільних груп

«Їх, у буквальному сенсі, виготовляли гуртом, силами кількох громад. А ми координували цю роботу. У грудні ми передали на фронт чотири таких мобільних комплекси. Їх виготовляли і устатковували силами Жмеринської, Томашпільської, Іванівської, Лука-Мелешківської, Стрижавської та Турбівської громад. Одні - передали генератори, другі - придбали бойлери, пральні машини та інше обладнання, а хтось контейнери утеплював та все це монтував», - сказав Соколовий.

На Вінниччині налагодили виготовлення мобільних лазне-пральних комплексів для ЗСУ / Фото: Вінницька обласна рада

Загалом до виготовлення таких лазне-пральних комплексів долучилося 14 громад Вінниччини, місцевий бізнес і навіть навчальні заклади, які мають виробничу базу.

Посадовець зазначив, що такі комплекси громади Вінниччини виготовляють і передають у різні підрозділи, які воюють на сході й на півдні України. Мобільність таких лазень дозволяє полегшувати побут захисників на різних ділянках фронту.

Читайте також: За чотири місяці Міноборони заощадило на тилових закупівлях понад ₴3,5 мільярда

Голова облради також повідомив, що у грудні Вінницька облрада у рамках Програми розвитку місцевого самоврядування у Вінницькій області «Безпечні стійкі громади» на 2018-2025 роки передбачила можливість співфінансувати з обласного бюджету проєкти громад, спрямовані на допомогу ЗСУ, в обсязі 43 млн грн.

Як повідомляв Укрінформ, 100 FPV-дронів передали військовим у ГО «Ми - Вінничани».

Фото: Вінницька обласна рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-