У харківському ТРЦ заявили, що не виганяли японського волонтера Цучіко

У харківському ТРЦ заявили, що не виганяли японського волонтера Цучіко

Укрінформ
У харківському ТРЦ “Нікольський” після чотириденного мовчання заявили, що не виганяли волонтера Фумінорі Цучіко зі своєї території, та виклали свою версію подій.

Про це йдеться на сторінці торгово-розважального комплексу у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Згідно з оприлюдненою заявою, ще 28 листопада співробітники ТРЦ зустріли Цучіко у переході, що веде з метро до ТРЦ, зв'язалися із директором фонду, який він представляє, та запропонували їм переїхати всередину центру, щоб він не стояв "на вулиці".

“Зазвичай правила ТРЦ не дозволяють вести всередині діяльність будь кому, окрім наших орендарів. Але з поваги до пана Фумінорі, ми зробили для нього виняток і самі вирішили облаштувати йому комфортні умови роботи, організувати комфортне робоче місце та допомогти фінансово його проєкту. 6 грудня 2023 року Фумінорі Цучіко щасливий переїхав до нас у ТРЦ. На фото, що ми зробили того дня, можна побачити, що він задоволений. Можливо, хтось бачив його у нас на власні очі. Через декілька днів, за незрозумілих причин, волонтер вирішив повернутися назад у перехід. Чому? Для нас це залишається загадкою”, - зазначається в заяві.

Наголошується, що відтоді волонтер кожного дня стояв у переході, “та йому ніхто не заважав”.

“Проте, наші співробітники все одно періодично підходили до нього та пропонували повернутись в ТРЦ, щоб не стояти у переході. Після того, як пан Фумінорі простояв місяць у переході, він оприлюднив пост, що ми раптом вирішили його прогнати! Цей перехід є нашою власністю та невід’ємною частиною ТРЦ, тому нам часто доводиться боротися з незаконною торгівлею на цій території. З цим нам допомагає поліція, яка буває там досить часто. За це їм окрема подяка. За всієї поваги до пана Фумінорі, нам не відомі мотиви, через які він вирішив поділитися лише епізодом з поліцією”, - зазначила адміністрація центру.

Також зауважується, що директорка фонду “запевнила, що вони у своїх соцмережах все розʼяснять для спільноти, але цього не сталося”.

“Чому сталося так як сталося - ми не знаємо. Під час розмов із паном Фумінорі він ніколи не висловлював жодних претензій до ТРЦ, завжди був ввічливий та задоволений. На жаль, його ставлення до "Нікольського" при живому спілкуванні та в соцмережах дещо відрізняється. Хочемо вірити в те, що причиною є лише “труднощі перекладу”, тому що спілкуватися з паном Фумінорі дійсно дуже важко”, – вважають у ТРЦ.

Як повідомлялося, 26 грудня японський волонтер Фумінорі Цучіко заявив, що його вигнали з переходу, що веде до ТРЦ “Нікольський" на вул. Пушкінській, де він проводив збір коштів на підтримку безкоштовного кафе, та викликали поліцію. Ситуацію вирішили після втручання міського голови. Ігор Терехов поінформував, що дійшов згоди з керівництвом молу, тож діяльності Фумінорі більше ніхто не заважатиме.

Громадянин Японії Фумінорі Цучіко жив із харків’янами в метро під час російських обстрілів, допомагав людям продуктами й ліками.

На донати від своїх земляків японець відкрив безкоштовне кафе на Салтівці, де щодня обіди отримують сотні містян.

У серпні Цучіко отримав відзнаку "Національна легенда України".

Фото: Олег Синєгубов

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-