В 10 областях України - проблеми зі світлом та газом через обстріли

В 10 областях України - проблеми зі світлом та газом через обстріли

Укрінформ
В Україні через бойові дії й технологічні порушення проблем з електро- та газопостачанням зазнали 10 областей.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство енергетики України повідомило у Фейсбуці.

Зокрема, у Дніпропетровській області внаслідок ворожих обстрілів частково знеструмлені два населені пункти – 834 абоненти. У зв'язку з технологічними причинами без світла 690 абонентів.

Через технологічне порушення, що сталося зранку, в регіоні без напруги залишилися ще 829 побутових споживачів і 115 юридичних осіб. Відновлювальні роботи тривають.

У Дніпрі внаслідок масованого ракетного удару російських військ без газопостачання перебувають 152 побутові споживачі. Відключені від газу також чотири зруйновані приватні будинки.

У Київській області енергетики заживили всіх споживачів, знеструмлених через обстріли, здійснені російськими загарбниками напередодні.

Під час земляних робіт в одному із сіл регіону працівники комунального підприємства пошкодили підземний газопровід середнього тиску. У зв'язку із цим від газопостачання відключені 107 споживачів (приватні будинки). Роботи з відновлення розподілу газу тривають.

У Донецькій області через бойові дії вимикалися повітряні лінії та підстанції напругою 110 кВ, що призвело до знеструмлення восьми населених пунктів і 6863 абонентів.

Знеструмленими лишалися також деякі населені пункти, відключені раніше.

Підключити до мережі енергетикам вдалося загалом 11 населених пунктів регіону – 13 803 абонентів. Газовики відновили розподіл газу для чотирьох споживачів.

Без світла в регіоні через бойові дії залишаються 130 населених пунктів, з них 14 – частково (118 795 абонентів).

У Запорізькій області через збиту опору лінії електропередач відбулося знеструмлення одного населеного пункту – 125 точок обліку. Бригади працюють над відновленням електропостачання.

Через технологічні причини без світла в регіоні залишаються два населені пункти – 126 точок обліку.

У Львові уламками ворожої ракети частково пошкоджені сім багатоквартирних житлових будинків. До 504 абонентів припинена подача газу.

Читайте також: Армія РФ за добу атакувала 11 областей України

В одному з міст Львівської області внаслідок ракетного удару російських військ від газопостачання відключене промислове підприємство.

В Одеській області через ворожі обстріли відключеними лишаються 296 споживачів.

У зв'язку з технологічними причинами в регіоні відключилися дві лінії 10 кВ. Станом на 9:00 одну з них вдалося частково включити. Без світла залишаються два населені пункти – 1156 клієнтів.

У Сумській області через ворожі обстріли відключені 54 населені пункти – 2282 споживачі.

У Харківській області через бойові дії відключеними залишаються майже 16 тисяч абонентів. Один населений пункт знеструмлений через негоду.

У Черкаській області через ворожі обстріли без світла опинилися 105 абонентів. Відновлювальні роботи тривають.

У місті Сміла внаслідок обстрілів пошкоджені газифіковані приватні будинки. Шість із них відключені від газопостачання аварійними бригадами.

У Чернігівській області через удари російських військ знеструмлені 16 населених пунктів, з них п'ять – частково (970 точок обліку).

Читайте також: Новий Рік в Україні буде без відключень електроенергії

За даними Міненерго, у жодному з регіонів обмеження подачі електроенергії на цей час не застосовується. Планові відключення не передбачені.

Як повідомляв Укрінформ, в енергосистемі країни станом на 30 грудня дефіциту електроенергії не спостерігається, у резерві є два блоки ТЕС і потужності ГАЕС. У Київській області в аварійний ремонт виведена одна з повітряних ліній 330 кВ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-