За спробу підкупу одного з керівників ДБР затримали львівського бізнесмена

За спробу підкупу одного з керівників ДБР затримали львівського бізнесмена

Фото
Укрінформ
Працівники Держбюро розслідувань затримали львівського бізнесмена, одного з найбільших постачальників Міноборони, який пропонував $500 тисяч високопосадовцю Головного слідчого управління ДБР.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ДБР.

Зазначається, що хабар пропонувався за сприяння у поверненні майна, вилученого у підконтрольних йому компаній під час розслідування кримінального провадження.

У ДБР нагадали, що кілька місяців тому Бюро порушило кримінальне провадження за фактом оборудок із закупівлями одягу та білизни для Збройних сил України. Компанії львівського бізнесмена виграли 23 тендери на постачання Міністерству оборони одягу на понад 1,5 млрд грн.

Читайте також: Справа про хабар: відсторонили ще двох підозрюваних суддів Київського апеляційного суду

Під час слідства було встановлено, що до виконання оборонних замовлень були залучені підконтрольні бізнесмену підприємства, які раніше займались будівництвом і не мали належних виробничих, складських та інших потужностей для виготовлення та зберігання речового майна для потреб Міноборони. Це призвело до збитків бюджету, за попередніми оцінками, на 1,2 млрд гривень та зриву постачання.

Правоохоронці виявили повне невиконання шести контрактів, щонайменше за сімома договорами підприємства поставили товар на склади військових частин лише у невеликій кількості, але отримали державні кошти за повне виконання зобов'язань.

Також, встановлено, що вісім договорів виконані із запізненням від трьох до п'яти місяців.

Як зазначається, аналіз зовнішньоекономічних контактів та митних документів вказаних підприємств виявив факти завищення вартості товарів, поставлених для Міноборони.

Перевіряється причетність до оборудок колишніх посадовців Міноборони, які не проводили жодних юридичних дій для забезпечення виконання або розірвання договорів.

За попередніми оцінками, сума збитків може сягати понад 1 млрд грн.

Досудове розслідування триває.

Вирішується питання щодо повідомлення фігуранту про підозру за ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років.

Як повідомляв Укрінформ, колишньому заступнику міністра оборони України повідомили про підозру у розтраті майже 1 млрд грн на постачанні для ЗСУ непридатної військової форми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-