На Сумщині реалізують проєкт з реінтеграції ветеранів

На Сумщині реалізують проєкт з реінтеграції ветеранів

Фото
Укрінформ
У Сумській області реалізується проєкт з професійної реінтеграції ветеранів, в рамках якого вони можуть здобути освіту в Сумському національному аграрному університеті.

Про це повідомила в Фейсбуці Сумська ОВА, передає Укрінформ.

«У Сумському національному аграрному університеті тривають підготовчі роботи до прийому на навчання ветеранів. Для активної участі у процесі розбудови та відбудови країни після перемоги, адаптації ветеранів до цивільного життя на базі СНАУ створено Бізнес-школу», - повідомив голова Сумської ОВА Володимир Артюх.

Зазначається, що тут можна буде пройти як короткотермінові курси, так і навчання на одній з магістерських програм вишу.

«Наразі з урахуванням вимог до інклюзивності облаштовуються аудиторії, допоміжні приміщення.

«Уже в березні Бізнес-школа планує прийняти перших слухачів з числа захисників та захисниць, які отримали статус ветеранів», - повідомив Артюх.

Читайте також: На Київщині відкрили другий Центр ветеранського розвитку

За його словами, одним з важливих аспектів адаптації ветеранів до цивільного життя є працевлаштування.

«Працюємо над тим, щоби наші військові, які втратили здоров’я, захищаючи країну, мали можливості для самореалізації – опанували нову професію, пройшли перекваліфікацію. Надзвичайно важливо, щоби навчання відбувалось офлайн, адже живе спілкування - важливий чинник соціалізації ветеранів», - зазначив Артюх.

Як повідомляв Укрінформ, на Харківщині реалізують соціальний проєкт «Реінтеграція ветеранів: «Слобожанщина», в межах якого колишні військові зможуть одержати підтримку у різних сферах. Проєкт передбачає психологічну, юридичну допомогу, консультації у сфері соціального захисту та житлово-комунальної сфери, медичну допомогу та лікування, реабілітацію, а також сприяння у працевлаштуванні та консультації щодо відкриття і розвитку власного бізнесу ветеранам та членам їхніх родин.

Як повідомлялося, Український ветеранський фонд від часу заснування підтримав вже 440 ветеранських бізнес-проєктів на понад 163,4 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-