На Київщині відкрили другий Центр ветеранського розвитку

На Київщині відкрили другий Центр ветеранського розвитку

Фото
Укрінформ
У Київській області на базі Білоцерківського національного аграрного університету відкрили Центр ветеранського розвитку.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства у справах ветеранів, передає Укрінформ.

«Ми вирішили долучитися до проєкту Мінветеранів та створити на нашій базі Центр ветеранського розвитку, щоб допомагати нашим хлопцям і дівчатам, які повертаються з фронту, отримати нову професію. Аграрний виш має потужні можливості та матеріально-технічну базу, має підтримку наших європейських колег, в нас вже є напрацювання спеціальних курсів для наших воїнів. Я вірю в успіх цього проєкту і вдячна Мінветеранів та всім дотичним відомствам за співпрацю», – сказала ректор Білоцерківського національного аграрного університету Олена Шуст.

Читайте також: У Києві відкрили Центр ветеранського розвитку

Заступниця міністра у справах ветеранів України Світлана Кашенець зазначила, що розбудова мережі Центрів ветеранського розвитку є пілотним проєктом в рамках створення безбар’єрних середовищ для ветеранів й ветеранок, членів їхніх родин.

На Київщині відкрили другий Центр ветеранського розвитку Фото: Мінветеранів

«Я дуже рада і вдячна, що ваш університет долучився до нашого проєкту. Ви маєте усі можливості для того, щоб розробити унікальні освітні програми для наших ветеранів та членів їхніх родин, які захочуть започаткувати власну справу за аграрним напрямком, працювати на розвиток агропромисловості України. Ми розглядаємо Центри ветеранського розвитку як освітні хаби, які сприятимуть нашим захисникам і захисницям, їхнім рідним повернутися до мирного життя. І я вірю, що ваш Центр буде популярним і успішним», – сказала Кашенець.

Читайте також: Наступного року планують підготувати до 15 тисяч помічників ветеранів

Зазначається, що обладнання для Центру ветеранського розвитку на базі Білоцерківського національного аграрного університету придбано в межах проєкту МОМ за підтримки уряду і народу Японії.

Центр ветеранського розвитку – це проєкт Мінветеранів на виконання плану заходів на 2023—2024 роки з реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору на період до 2030 року, що реалізується за ініціативи першої леді України Олени Зеленської.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-