Наступного року планують підготувати до 15 тисяч помічників ветеранів

Наступного року планують підготувати до 15 тисяч помічників ветеранів

Укрінформ
Наступного року заплановано підготувати до 15 тисяч помічників ветеранів, які працюватимуть в різних областях України - супроводжуватимуть ветеранів в органах влади і надаватимуть сервісну підтримку.

Як передає Укрінформ, про це розповіла міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна в ході своєї поїздки на Дніпропетровщину, де реалізується пілотний проєкт із впровадження інституту помічника ветерана, повідомляється на сайті Мінветеранів. 

“Я дуже рада, що Дніпропетровщина активно включилась до реалізації нашого пілотного проєкту із впровадження в Україні інституту помічника ветерана. Це будуть не "кабінетні працівники" – вони практично супроводжуватимуть людину в органах влади, та принципом “рівний з рівним” надаватимуть ветеранам війни, членам їхніх сімей та демобілізованим воїнам сервісну підтримку з переходу від військової служби до цивільного життя. Наступного року проєкт буде масштабовано по всій Україні. Заплановано підготувати приблизно до 15 000 помічників ветеранів", - зазначила Лапутіна.

Вона висловила вдячність міжнародним партнерам за підтримку такого важливого проєкту.

Читайте також: Помічників ветеранів набирають переважно з ветеранів: побратимам порозумітися простіше

У межах робочої поїздки міністр зустрілася з керівниками 10 новостворених Сервісних офісів помічника ветерана та передала їм планшети. 50 девайсів придбані за кошти міжнародних партнерів, щоб сприяти ефективній роботі фахівців із супроводу ветеранів й ветеранок на шляху реінтеграції до мирного життя.

Лапутіна також провела робочу зустріч з начальником Дніпропетровської обласної державної адміністрації Сергієм Лисаком.

У Мінветеранів розповіли, що планшети для забезпечення роботи помічників ветеранів придбано за підтримки проєкту “Ґендерно-чутливі підходи до ментального здоров'я та психосоціальної підтримки в Україні”, що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) та імплементується Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ).

Як повідомлялося, інститут помічника ветерана є новою адміністративно-сервісною реалією в діяльності територіальних громад країни найближчого майбутнього.

Фото: Мінветеранів

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-