На Закарпатті облаштували 15 прихистків для переселенців за підтримки Червоного Хреста

На Закарпатті облаштували 15 прихистків для переселенців за підтримки Червоного Хреста

Укрінформ
У Закарпатській області облаштували 15 прихистків для переселенців за підтримки Червоного Хреста.

Про це повідомили у Фейсбуці Закарпатської ОВА, передає Укрінформ.

«15 прихистків для ВПО в регіоні облаштували за підтримки Закарпатської обласної організації Товариства Червоного Хреста України. За півтора року такі місця компактного проживання з’явилися в різних громадах чотирьох районів краю», - йдеться в повідомленні.

В осередках створили комфортні та безпечні умови для родин з дітьми, осіб поважного віку та людей з інвалідністю, які перемістилися з небезпечних регіонів країни.

«Після проведення ремонтних робіт усі приміщення обладнали зручними меблями, спальними наборами, сучасною побутовою технікою тощо. Також у місцях компактного проживання ВПО встановили засоби протипожежної безпеки, облаштували простори для занять спортом та психосоціальної підтримки», - наголосили в ОВА.

Читайте також: Уряд збільшив компенсації за працевлаштування переселенців

Як зазначається, усі необхідні підготовчі роботи в шелтерах Червоний Хрест Закарпаття здійснив у межах реалізації проєкту «ShelterPlus» за підтримки Австрійського Червоного Хреста (партнерів «Neighbour in Need» та «Austrian Development Cooperation»).

«Такий осередок запрацював в Імстичеві на Хустщині, а кількома днями раніше – в Дубриничах Ужгородського району. У першому зможуть розмістити 25 осіб з-поміж вимушених переселенців, у другому – 28. Усе необхідне для дооблаштування прихисткам передали», - зазначив заступник голови Закарпатської ОВА Петро Добромільський.

Читайте також: Наразі 350 тисяч переселенців є учасниками програми «Прихисток» - Верещук

Як повідомляв Укрінформ, наразі на Закарпатті зареєстровано понад 100 тисяч внутрішньо переміщених осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-