У Харкові викрили схему виїзду чоловіків за кордон, серед підозрюваних - експосадовиця ОВА

У Харкові викрили схему виїзду чоловіків за кордон, серед підозрюваних - експосадовиця ОВА

Укрінформ
У Харкові восени викрили схему незаконного виїзду чоловіків за кордон, серед підозрюваних – колишня посадовиця ОВА, працівниця обласного КП і двоє чоловіків, усі зараз перебувають під вартою.

Про це повідомив кореспонденту Укрінформу керівник Харківської обласної прокуратури Олександр Фільчаков.

«Кримінальне провадження розслідується слідчим відділом Служби безпеки України в Харківській області, прокурори Харківської обласної прокуратури здійснюють процесуальне керівництво. На даний час оголошено про підозру чотирьом особам, одна особа - це заступник директора департаменту обласної військової адміністрації. Всі підозрювані перебувають під вартою», - розповів Фільчаков.

Крім посадовиці ОВА, фігурантами справи є працівниця одного з комунальних підприємств, підпорядкованих обласній раді, та двоє чоловіків.

Читайте також: У Києві викрили посадовця КМВА, який допомагав депутатам ухилятися від військової служби

«Вони не співпрацюють зі слідством, надають певні покази про свої дії, але свою вину не визнають», - зазначив прокурор області.

Як стало відомо з судової ухвали, слідчі СБУ відкрили кримінальне провадження ще у січні, а затримання відбулися в листопаді.

За інформацією слідства, заступниця директора одного з департаментів «забезпечує внесення недостовірних відомостей про вказаних осіб (чоловіків, які прагнули уникнути призову – ред.) до відповідних наказів начальника ОВА про узгодження виїзду за межі України, а також до листа начальника ХОВА, до голови ДПСУ щодо забезпечення безперешкодного перетину кордону особами, які мають необхідність у виїзді за межі України з метою пошуку та доставки гуманітарних вантажів».

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов відмовився від коментарів щодо цієї справи.

«Я б утримувався від коментарів щодо кримінальної справи, оскільки слідчі дії ще тривають. Коли всі матеріали будуть відкриті сторонами і учасникам кримінального провадження, вони будуть передані до суду, тоді ми можемо щось коментувати. Лише зазначу, що наша принципова позиція - це нульова толерантність до будь-яких корупційних проявів, незалежно від посад, рівнів цих посад», - сказав начальник ОВА.

Читайте також: У Запоріжжі викрили чергову схему ухилення від мобілізації

Усім фігурантам оголошені підозри за ч. 1. ст 114-1 (перешкоджання законній діяльності Збройних сил України та інших військових формувань) і ч. 3 ст. З32 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України).

Затриману посадовицю вже звільнили з ОВА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-