Перші помічники ветеранів отримали сертифікати на Сумщині

Перші помічники ветеранів отримали сертифікати на Сумщині

Фото
Укрінформ
У Сумській області пройшли курс навчання та отримали відповідні сертифікати перші дев’ять помічників ветеранів.

Про це повідомила у Фейсбуці Сумська обласна військова адміністрація, передає Укрінформ.

«Ми даємо старт гарній справі і вручаємо сертифікати фахівцям, котрі отримали відповідну кваліфікацію і готові допомагати нашим героям у переході від військової служби до цивільного життя. Наші Захисники і Захисниці жертвують своїм життям і здоров’ям заради перемоги, тому мають відчувати підтримку і турботу суспільства. Допомагати в отриманні усіх належних їм державних соціальних гарантії та пільг, здійснювати індивідуальний супровід потреб кожного ветерана відтепер будуть їх помічники», – сказав начальник ОВА Володимир Артюх.

Він наголосив, що не ветеран має йти в установи, щоб отримати послугу, а до нього мають прийти, вивчити всі проблемні питання - і допомогти у їх вирішенні.

Зазначається, що кандидати у помічники ветерана на початковому етапі пройшли тестування через додаток «еВетеран» та співбесіду. І після цього вони опанували відповідний курс навчання у Центрі ветеранського розвитку, який відкрито на базі Сумського держуніверситету.

Читайте також: Наступного року планують підготувати до 15 тисяч помічників ветеранів

Начальник ОВА зауважив, що сфера роботи помічників непроста, тож за місяць потрібно буде обговорити перші результати пілотного проєкту.

«Зможемо побачити, що вдалося, що слід відкоригувати, аби спілкування і взаємодія помічників з ветеранами були максимально ефективними», – додав Артюх.

Як повідомлялося, пілотний проєкт «Помічник ветерана» реалізують у Києві та дев'яти областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-