Харківська облрада ухвалила комплексну програму підтримки захисників України

Харківська облрада ухвалила комплексну програму підтримки захисників України

Укрінформ
Харківська обласна рада ухвалила Програму підтримки захисників і захисниць України та членів їх сімей на 2024–2028 роки.

Як передає Укрінформ, відповідне рішення ухвалили на сесії 23 грудня, повідомила пресслужба Харківської обласної військової адміністрації.

“Наразі в області зареєстровані більше 63 тисяч ветеранів війни та членів їхніх родин, з них 29 тисяч учасників бойових дій під час АТО/ООС. Але ми розуміємо, що ця цифра буде збільшуватися. Спільно з обласною радою ми розробили унікальну програму. Я дякую всім депутатам, які сьогодні проголосували за її прийняття. Головна мета програми – забезпечити підтримкою кожного захисника й захисницю», – зазначив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

За інформацією заступниці начальника ОВА Віти Ковальської, програма передбачає понад 527 млн грн фінансування з обласного та місцевих бюджетів.

“Розробляючи обласну програму, прагнули врахувати, чим саме на місцевому рівні можемо підтримати наших захисників і захисниць. Зокрема, передбачили допомогу при купівлі житла, в оплаті комунальних послуг, навчанні. Запланували адресні виплати дітям загиблих воїнів, започатковуємо нову обласну відзнаку. Також підтримуємо наших захисників-спортсменів”, – зауважила Ковальська.

Вона поінформувала, що програма передбачає будівництво та реконструкцію закладів реабілітації та закупівлю обладнання для них.

Враховано погашення 3% та 6% ставок на кредитування при купівлі житла. Заплановано покриття 50% плати за житлово-комунальні послуги.

Читайте також: Кропивницька міськрада передбачила 100 мільйонів для ЗСУ у бюджеті на наступний рік

З обласного бюджету буде відшкодовано 20 тис. грн за кожен навчальний рік захисника, який здобуватиме вищу освіту в ВНЗ Харківської області.

Щомісячна грошова допомога в розмірі 8 тис. грн надходитиме дітям загиблих захисників і захисниць, які втратили батьків, не набувши повноліття.

Буде започатковано нову відзнаку для Харківського регіону із нагородою в 20 тисяч гривень.

Українські воїни, які беруть участь у міжнародних змаганнях, отримають виплати за призові місця в розмірі 100 тис. грн, а їхні тренери – 80 тис. грн.

Як повідомлялося, на Закарпатті 60% обласного бюджету спрямують на ЗСУ, сектор безпеки й оборони та видатки, пов’язані з ліквідацією збройної агресії РФ.

Фото: Харківська ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-