На «живучість» мобільного зв’язку у прифронтових регіонах виділили понад 48 мільйонів

На «живучість» мобільного зв’язку у прифронтових регіонах виділили понад 48 мільйонів

Укрінформ
Кабінет Міністрів виділив з резервного фонду державного бюджету на забезпечення українського телевізійного та радіомовлення, а також мобільного зв’язку у прифронтових регіонах понад 48,1 млн грн.

Як передає Укрінформ, відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні 22 грудня, повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Зокрема, на забезпечення сталого функціонування цифрових телемереж буде спрямовано понад 24,5 млн грн, резервного живлення об’єктів цифрового ефірного мовлення - 23,6 млн грн. Кошти виділено Адміністрації Державної служби спеціальної інформації для Концерну радіомовлення, зв’язку і телебачення.

«Питання забезпечення сталого функціонування мобільного зв’язку, а також трансляції телевізійного та радіомовлення порушувались, зокрема, під час розширеного засідання Президії Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України. Надзвичайно важливо, щоб люди, які мешкають у прифронтових регіонах або на кордоні з державою-агресором мали надійний мобільний зв’язок, щоб мали доступ до актуальної інформації... Виділені урядом кошти допоможуть посилити живучість мереж та забезпечити сталість їх роботи», - зазначив заступник міністра економіки Ігор Фоменко.

Читайте також: Київстар виділяє 100 мільйонів для ЗСУ та скасовує абонплату за наступний місяць

У міністерстві зазначають, що за виділені кошти буде забезпечено сталий мобільний зв'язок та трансляція телерадіомовлення в Донецькій, Луганській, Запорізькій, Сумській, Харківській, Херсонській та Чернігівській областях.

Як повідомляв Укрінформ, 12 грудня «Київстар» став мішенню потужної хакерської атаки, що призвела до технічного збою. Недоступними стали послуги зв`язку та доступу в інтернет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-