Дружина хотіла залякати чоловіка: військові прокоментували «мобілізацію на швидкій» в Одесі

Дружина хотіла залякати чоловіка: військові прокоментували «мобілізацію на швидкій» в Одесі

Укрінформ
Представники ТЦК не пакували чоловіка у авто швидкої на територіїї ЖК "Райдужний" в Одесі. "Налякати мобілізацією" свого чоловіка військового попросила знайома жінка.

Відео в соцмережах, виставлене 21.12.2023, прокоментувало у Фейсбуці ОК "Південь", передає Укрінформ.

"Щодо ситуації з використанням транспортного засобу спеціального призначення у інциденті в ЖК "Райдужний" в Одесі. За результатами перевірки та в рамках службового розслідування було встановлено, що співробітники ТЦК не брали участі у подіях, висвітлених в соцмережах 21.12.2023", - йдеться в повідомленні.

Розбір обставин показав, що несвідома громадянка попросила свого знайомого, військовослужбовця однієї з бригад, що виконує бойове завдання на сході України, "налякати мобілізацією" свого чоловіка, з яким перебуває у шлюборозлучному процесі і не може дійти згоди в розділі майна.

Військовий піддався вмовлянням жінки і під час виконання завдань з доправлення (супроводу) до медичних закладів поранених та хворих бригади в м. Одесі, в порушення встановлених вимог та порядку, вмовив співслужбовців взяти участь у "залякуванні громадянина мобілізацією", що було здійснено з використанням службового спеціального транспорту.

Читайте також: Прикордонники затримали жителя Коломиї, який вчетверте намагався перетнути кордон

Наразі службове розслідування триває, встановлюється ступінь вини кожного учасника даної події щодо перевищення службових обов'язків, в ЄРДР внесено відомості про кримінальне правопорушення.

Спеціальний автомобіль повернувся до бригади, де застосовується за призначенням.

На поширеному відео було зафіксовано спробу військових насильно всадити чоловіка в медичну автівку з військовими номерами. Це збурило суспільство, тим більше, що медичну автівку придбали волонтери для використання за призначенням, а не для "відлову" ухилянтів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-