У Львові вшанували пам'ять В’ячеслава Чорновола

У Львові вшанували пам'ять В’ячеслава Чорновола

Фото
Укрінформ
Напередодні 86-ї річниці від дня народження В’ячеслава Чорновола у Львові віддали шану засновнику національно-визвольного руху шістдесятників та Герою України.

Про це у Фейсбуці повідомила Львівська обласна рада, передає Укрінформ.

Розпочалися урочистості з покладання квітів до пам’ятника В'ячеславу Чорноволу та виконання пісні «Не пора».

Читайте також: В’ячеслав Чорновіл є символом боротьби українців проти російського гніту – МКІП

«Цієї неділі, на Святвечір, Вʼячеславу Чорноволу виповнилося б 86. Чорновіл був тим вогнем, який запалив українську зірку на початку 90-х, який приніс у політичну еліту найвищі цінності, бо вірив в Україну і бачив її великою європейською державою. Він був людиною, яка справді вела за собою. І веде нас донині», - сказав в.о. голови Львівської обласної ради Юрій Холод.

В'ячеслав Чорновіл (24 грудня 1937 р. – 25 березня 1999 р.) – український політик, публіцист, літературний критик, діяч руху опору проти зросійщення та національної дискримінації українського народу. Герой України, народний депутат I-III скликань (1990-1999 рр.). Він був ініціатором проголошення Декларації про державний суверенітет України 16 липня 1990 року та Акта проголошення Незалежності України 24 серпня 1991 року.

У період з 1990 до 1992 року – В'ячеслав Чорновіл був першим головою Львівської обласної ради.

Читайте також: В’ячеслав Чорновіл бачив далеко, і час довів, що він не помилявся

Як повідомляв Укрінформ, Чорновіл загинув 25 березня 1999 року за нез'ясованих обставин в автокатастрофі на шосе під Борисполем напередодні президентських виборів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-