Житомирщина отримала від держави майже ₴50 мільйонів на підтримку бізнесу

Житомирщина отримала від держави майже ₴50 мільйонів на підтримку бізнесу

Укрінформ
Житомирщина отримала від держави понад 48 млн грн інвестицій на підтримку бізнесу.

Про це в інтерв’ю Укрінформу розповів начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

«Завдяки державним програмам Житомирщина отримала інвестиції понад 48 млн грн. Вони були спрямовані на реалізацію бізнес-планів 207 підприємців. Це дало змогу створити в області 461 нове робоче місце. Завдяки грантовим програмам від держави на Житомирщині також розвивається бізнес ветеранів та членів їхніх сімей. Ми створили у Житомирі Центр підтримки та розвитку підприємництва, а це ще один крок, спрямований на взаємодію держави та підприємницької спільноти», - сказав Бунечко.

За словами начальника ОВА, з початку повномасштабної війни жоден великий інвестор не вийшов із області. Компанія «Байєр» розширила своє виробництво на території Житомирщини і додатково інвестувала в це 60 млн євро. Cersanit продовжує розробляти родовище каолінової глини у Дубрівській громаді. Загалом підприємство планує додатково інвестувати у свій розвиток 15 млн грн.

Бунечко додав, що українські компанії теж реалізують на Житомирщині свої проєкти. Зокрема, у період повномасштабної війни на трасі Київ – Чоп біля Житомира відкрито дві великі АЗС: UPG та WOG.

Читайте також: Житомирщина з початку повномасштабної війни залучила майже мільярд гривень міжнародної допомоги

Як повідомляв Укрінформ, від початку дії урядової грантової програми єРобота держава інвестувала в розвиток малого та середнього бізнесу через гранти 5,5 мільярда грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-