На Одещині у 2023 році компенсацію на придбання житла отримали 184 родини ветеранів

На Одещині у 2023 році компенсацію на придбання житла отримали 184 родини ветеранів

Укрінформ
В Одеській області виконується програма надання компенсації на придбання житла ветеранам. Це особи з інвалідністю внаслідок війни першої та другої групи, воїни-інтернаціоналісти та учасники бойових дій, які є внутрішньо переміщеними особами.

Про це на брифінгу повідомила директорка Департаменту соціальної та сімейної політики Одеської ОВА Тетяна Дементєва, передає кореспондент Укрінформу.

«У 2023 році компенсацію отримали 184 родини ветеранів на загальну суму 422 млн гривень», - повідомила посадовець.

Вона додала, що при Координаційному центрі підтримки цивільного населення при Одеській ОВА діє група з питань ветеранської політики. Цього року планується відкрити окрему робочу групу з питань ментального здоров’я.

За її словами, в рамках реалізації програми про соціальний захист населення на Одещині передбачено виділення матеріальної допомоги.

«У нас передбачено надання одноразової виплати на лікування людям, постраждалим від обстрілів. При середній тяжкості поранень людина отримає 20 тис. грн, тяжкі поранення - 50 тис., родини загиблих -100 тис. Програма продовжиться й у 2024 році», - зазначила Дементєва.

Читайте також: Україна та Швеція обговорили потенційні напрями продовження співпраці з підтримки ветеранів

Вона зауважила, що на території Одещини з 2014 року зареєстровано понад 227 тис. ВПО. З початку повномасштабного вторгнення зареєструвалися понад 186 тис. переселенців, з них допомогу отримають 140 тис. осіб. Наразі в регіоні затверджено 31 приміщення для проживання ВПО, де можуть розміститися 1057 осіб. На сьогодні там проживають 320 людей.

Для інтеграції ВПО проводиться робота щодо їх працевлаштування та перенавчання.

У Департаменті соціальної та сімейної політики Одеської ОВА наголосили, що працюють у розрізі надання соцпослуг ветеранській спільноті. Зокрема впроваджується програма із соціальної адаптації ветеранів, яку у 2023 році вже пройшли 105 осіб. Вони отримали професії кондитерів, перукарів, водолазів та медсестер.

Дементєва також повідомила, що до складу Координаційного центру підтримки цивільного населення при Одеській ОВА входить 32 особи, серед них представники міжнародних організацій та міжнародних фондів.

Читайте також: Наступного року планують підготувати до 15 тисяч помічників ветеранів

Координаційний центр сприяє вирішенню проблемних питань, що стосуються внутрішньо переміщених осіб, ветеранів, осіб, звільнених з військової служби, їх родин та родин загиблих, іншого цивільного населення, між органами влади та міжнародними організаціями, благодійними фондами.

До роботи Координаційного центру постійно залучаються представники міжнародних неурядових організацій, районних державних (військових) адміністрацій та органів місцевого самоврядування області.

Від моменту створення Коордцентру проведено 5 засідань.

Координаційні центри створені в трьох із семи РВА в області.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський під час робочої поїздки в Одеську область відвідав обласний центр соціально-психологічної допомоги, де проживають внутрішньо переміщені громадяни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-