На Харківщині визначили пілотне селище для проєкту безбар’єрного середовища

На Харківщині визначили пілотне селище для проєкту безбар’єрного середовища

Укрінформ
Селище Пісочин Харківського району стане пілотним населеним пунктом на Харківщині у межах проєкту створення безбар'єрного середовища.

Про це на брифінгу повідомив директор департаменту містобудування та архітектури Харківської ОВА Антон Коротовських, передає кореспондент Укрінформу.

“Виконаний робочий проєкт. Він проходить експертизу. Це буде флагманський населений пункт, який стане зразком для всіх інших громад. Кожний пішохідний перехід, кожна торговельна точка, вхід до багатоквартирних житлових будинків – сама вхідна група, під’їзди, ліфти, входи до соціальних, освітніх, культурних, споруд цивільного захисту буде обладнано відповідно до вимог безбар'єрності”, – розповів Коротовських.

Він зауважив, що найважче - саме із захисними спорудами, які знаходяться під землею, – в таких об’єктах здебільшого неможливо зробити пандус чи встановити ліфт.

Читайте також: Безбар’єрність є нагальною необхідністю для мільйонів українців - Шмигаль

Реалізовувати проєкт у Пісочині почнуть наступного року.

Також Коротовських повідомив, що в його департаменті є фахівці, які перевіряють усі об’єкти реконструкції чи капітального ремонту в області на відповідність вимогам інклюзії.

Як повідомлялося, на Харківщині у травні затвердили план заходів на 2023-2024 роки з реалізації Національної стратегії створення безбар’єрного простору, яку ініціювала перша леді Олена Зеленська.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-