У Львові за участю посла Євросоюзу заклали капсулу під будівництво соціального житла

У Львові за участю посла Євросоюзу заклали капсулу під будівництво соціального житла

Фото
Укрінформ
У Львові за участю посла Євросоюзу Катаріни Матернової заклали капсулу під будівництво соціального житла для поранених українців.

Про це повідомила Львівська міська рада, передає Укрінформ. 

“У Львові за грантові кошти Європейського Союзу збудують вісім повністю інклюзивних будинків, у яких зможуть мешкати люди, що потребують реабілітації. Капсулу під будівництво сьогодні урочисто заклали Катаріна Матернова, пані Посол Європейського Союзу в Україні, та мер Львова Андрій Садовий. У будинках передбачено одно-, дво- та трикімнатні кампуси, аби люди мали змогу мешкати разом зі своєю сім’єю”, - йдеться у повідомленні.

Соціальні будинки стануть частиною системи UNBROKEN. На спорудження Європейська комісія виділила 19,5 мільйона євро грантових коштів.

У Львові заклали капсулу під будівництво соціального житла / Фото: Роман Балук, ЛМР

«Я вітаю вас із початком цього неймовірного проєкту будівництва восьми будинків, який розпочали в рамках великого проєкту UNBROKEN. Саме на такому місцевому рівні відбуваються великі справи. А через таке географічне розташування Львова і його дух місто має можливість прийняти людей, які змушені були покинути свою домівку через війну. Багато з цих людей матимуть змогу відновити своє здоров’я у центрі UNBROKEN, який я відвідала цього року”, - сказала пані посол.

Соціальне житло збудують на вул. Миколайчука. Вісім будинків зможуть прийняти до 700 осіб.

Читайте також: Німеччина надасть Україні €41,2 мільйона для забезпечення переселенців житлом - Верещук

У будинках передбачено одно-, дво- та трикімнатні кампуси, аби люди мали змогу мешкати тут разом зі своєю сім’єю.

Перший будинок підрядник має звести до травня наступного року. 

Як повідомлялося, за перший рік роботи напрямку протезування в Національному центрі реабілітації “Незламні” (UNBROKEN) спеціалісти центру виготовили 215 протезів, з яких – 6 біонічних протезів рук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-