На Чернігівщині збудували чотири вежі для закриття «білих плям» у телерадіомовленні

На Чернігівщині збудували чотири вежі для закриття «білих плям» у телерадіомовленні

Укрінформ
На прикордонні Чернігівщини за час повномасштабної війни збудували чотири додаткових вежі для відновлення телерадіомовлення та закриття “білих плям”.

Про це на засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України у Львові сказав заступник голови Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України Володимир Трофименко, відповідаючи на запитання Крюківського міського голови Ратана Ахмедова, передає кореспондент Укрінформу.

“Стосовно Чернігівської області, а саме Крюківської громади, то за час війни додатково було збудовано чотири вежі, які закрили проблему з телерадіомовленням на прикордонній території. Ми продовжуємо працювати в цьому напрямку, і за узгодженими планами між обласними адміністраціями, Держспецзв’язку та концерном радіомовлення, зв’язку та телебачення сформовані дорожні карти, за яким іде як відновлення, так і вирішується питання закриття тих “білих плям”, які були в дециметровому діапазоні”, - сказав Трофименко.

За його словами, українське телерадіомовлення покриває більше 90% Чернігівщини. Однак там досі є російський сигнал.

Читайте також: Мінцифри розширить покриття зв’язку прикордонних територій через Starlink та національний роумінг

“Поки повністю закрити вплив на нашу територію ми не можемо. План такий є”, - зазначив Трофименко.

Як повідомляв Укрінформ, на території Донецької області, яка контролюється українською владою, наразі працюють чотири телевежі, і можна дивитися всі українські телеканали. Телевежа у Гірнику навіть досягає до телеглядачів на тимчасово окупованій території Донеччини - в т.з. «ДНР».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-