Цьогоріч Київщина отримала понад ₴470 мільйонів для постраждалих від аварії на ЧАЕС

Цьогоріч Київщина отримала понад ₴470 мільйонів для постраждалих від аварії на ЧАЕС

Укрінформ
У 2023 році на Київську область за бюджетною програмою «Соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» спрямували державних коштів на загальну суму понад 471 млн грн.

Про це повідомив під час брифінгу директор Департаменту соціального захисту населення Київської ОВА Ігор Мещан, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу.

«На сьогодні на обліку перебувають 550 710 таких осіб. Серед них 29 215 осіб є учасниками ліквідації аварії на ЧАЕС, з яких 9 755 - особи з інвалідністю. За рахунок державної субвенції Київщині було виділено 471 484 204 гривні для надання різних видів державних допомог постраждалим громадянам», – зазначив Мещан.

Зокрема, він повідомив, що на здійснення доплат за роботу у зоні відчуження, надання щорічної та додаткової відпусток, збереження заробітної плати у разі переведення на нижчеоплачувану роботу та у зв’язку з відселенням, було спрямовано 269 808 468 гривень для 42 094 громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Читайте також: На Київщині вшанували пам'ять ліквідаторів на Чорнобильській АЕС

На виплату грошової компенсації за пільгове забезпечення продуктами харчування для 57 111 громадян виділено 178 323 973 гривні, які були повністю виплачені зазначеній категорії громадян станом на 14 грудня.

Для компенсації за шкоду, заподіяну здоров’ю, та допомоги на оздоровлення у випадку звільнення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, виплачено 12 125 693 гривні для 62 885 людей.

Також, за словами Мещана, приділяється велика увага потерпілим від Чорнобильської катастрофи дітям. Зокрема, для 230 осіб було виділено більше 11 226 тис. грн на виплату грошової компенсації на потерпілих дітей, які не харчуються в їдальнях навчальних закладів, а також за всі дні невідвідування ними навчальних закладів та забезпечення видатків на безоплатне харчування дітей цієї категорії.

Крім того, директор Департаменту соціального захисту населення КОВА нагадав, що зберігається визначений законодавством достроковий вихід на пенсію, компенсація за житлово-комунальні послуги та інші передбачені державою виплати.

Читайте також: У Рівному відреставрували пам’ятник жертвам Чорнобильської катастрофи

Як повідомлялося, аварія на четвертому блоці Чорнобильської АЕС сталася 26 квітня 1986 року. До виконання робіт, пов’язаних з усуненням самої аварії та її наслідків, були залучені понад 600 тисяч громадян.

День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС - 14 грудня, у день закінчення будівництва саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС.

Фото: НБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-