Краматорськ кожну восьму гривню бюджету віддає на захист держави – начальник МВА

Краматорськ кожну восьму гривню бюджету віддає на захист держави – начальник МВА

Укрінформ
Місто Краматорськ на Донеччині наразі кожну восьму гривню свого міського бюджету віддає на оборону, на захист держави.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це начальник міської військової адміністрації Краматорська Олександр Гончаренко заявив, виступаючи у Львові на Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України.

«Нашому місту, хочу сказати, не соромно. Якщо порахувати, як місто підтримує Збройні сили, наших бійців, то це кожна восьма гривня нашого зменшеного бюджету у порівнянні з 2021 роком, кожна восьма гривня була віддана на захист держави, на укриття, на оборону, на будівництва захисних споруд. Тому ми не знаємо, що таке бруківка і ще раз хочу підкреслити, що ми робимо і будемо робити все задля того, щоб перемогти», - сказав очільник міста.

Він зазначив, що Краматорськ був, є і буде Україною, що місто тримається з першого дня повномасштабного вторгнення російських загарбників, і взагалі тримається останні дев’ять років війни, яку веде Російська Федерація проти нашої країни.

«Сьогодні у місті у нас 40% мешканців проживає, і місто робить все можливе заради перемоги – допомагає армії, фронту, займається безпекою своїх громадян. Всі інфраструктурні підприємства, комунальні підприємства, всі лікарні роблять все можливе заради безпеки наших містян, заради нашої спільної перемоги», - підкреслив Гончаренко.

Читайте також: У Міноборони розповіли, як працює нова система закупівель за стандартами НАТО

Він додав, що наразі у Краматорську працюють всі Пункти незламності попри найскладніші погодні умови.

Керівник міста у своїй промові запевнив Президента України особисто, що у Краматорську будуть і далі робити все можливе і неможливе заради перемоги.

«Що хочу ще додати - все те, що ми сьогодні робимо, навіть, якщо хтось скаже, що ми втомилися, ми маємо пам’ятати, що найважливіші завдання виконують наші Збройні сили України і тому треба це розуміти, що завдяки нашим воїнам ми тримаємося, забезпечуємо комфортом, наскільки це можливо, наших громадян. І будемо це далі робити. Слава Україні!», - наголосив Гончаренко.

Як повідомлялося, Конгрес місцевих та регіональних влад при Президентові України утворено 25 лютого 2021 року. В основі його роботи – завдання Президента України із налагодження тісної взаємодії центральних органів державної влади з органами місцевого самоврядування. Від часу створення Конгресу було проведено чотири його засідання: 30 вересня 2021 року, 29 жовтня 2021 року, 27 квітня 2022 року, та 4 березня 2023 року. Також проводилися регулярні засідання його робочих органів – Палати місцевих влад, Палати регіонів та Президії.

Конгрес налічує 1 759 осіб, які представляють 1 470 територіальних громад та 49 органів регіональних влад. Головою Конгресу є Президент України.

У фокусі Конгресу – питання безпеки для громад та регіонів, соціального захисту населення, особливо внутрішньо переміщених осіб та відновлення енергетичної інфраструктури тощо. За результатами засідань Конгресу та робочих органів напрацьовуються управлінські рішення.

Фото: Олександр Гончаренко, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-