Зеленський вшанував памʼять полеглих захисників на Личаківському кладовищі у Львові

Зеленський вшанував памʼять полеглих захисників на Личаківському кладовищі у Львові

Фото, відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський під час робочої поїздки до Львова ушанував пам’ять захисників України, які загинули у російсько-українській війні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється насайті глави держави.

Разом із главою держави пам’ять полеглих воїнів ушанували керівник Офісу Президента Андрій Єрмак та його заступники, начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

Президент і керівництво Офісу глави держави поклали квіти на могили героїв, похованих на Марсовому полі Личаківського кладовища. Це солдати й сержанти, які загинули в боях із російськими загарбниками навесні 2022 року та на початку 2023-го.

Зокрема учасники церемонії вшанували пам’ять львів’янина Максима Василькевича, який три роки виконував бойові завдання в зоні проведення АТО на сході України, а після повномасштабного вторгнення РФ повернувся з-за кордону та боровся з ворогом у складі 110-ї окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка; уродженця Рубіжного Луганської області Олексія Льона, який воював у складі 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила; майстра спорту міжнародного класу зі стрільби з лука, молодшого сержанта 24-ї ОМБр Дмитра Сидорука.

Зеленський також поспілкувався з матір'ю лейтенанта Павла Щербини, який був командиром окремого гранатометного взводу, брав участь у звільненні Херсона, а згодом воював на Бахмутському напрямку. Загинув 15 грудня 2022 року.

Личаківське військове кладовище – територія військових поховань у Львові. З квітня 2022 року у його центральній частині ховають загиблих у російсько-українській війні.

Відео: ОПУ
Читайте також: Зеленський нагородив дві бригади і полк ЗСУ відзнаками «За мужність і відвагу»

Як повідомляв Укрінформ, 6 грудня Зеленський привітав військовослужбовців із Днем Збройних Сил України, вручив державні нагороди, бойові прапори, стрічки почесної відзнаки та присвоїв почесні найменування військовим з'єднанням.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-