У Білозірській громаді на Черкащині відкриють клас безпеки та бомбосховища у закладах освіти

У Білозірській громаді на Черкащині відкриють клас безпеки та бомбосховища у закладах освіти

Фото
Укрінформ
У Білозірській територіальній громаді Черкаської області запрацюють класи безпеки та бомбосховища у закладах освіти.

Про це повідомляється на порталі "Децентралізація", передає Укрінформ. 

"Ми частково ввели сховища в садочку на 200 дітей. Там зроблено капітальний ремонт. Заклад відкрився і вже працює. Увели бомбосховище в ліцеї, та поки позмінно ще вчаться діти, бо ще не ввели друге сховище, а коли введемо на 500 дітей, тоді навчатимуться в одну зміну", - розповів голова Білозірської громади Володимир Міцук.

У бомбосховищі дитсадку встановлені насоси, дитячі ліжка.

Також у Білозірському ліцеї днями відкривається клас безпеки, у якому уроки будуть проводити і класні керівники, і педагоги, і представники ДСНС.

Як зазначається, школу облаштували за кошти державного фонду регіонального розвитку (ДФРР). На ремонт спрямували вісім мільйонів гривень, з них мільйон гривень - власні кошти громади.

Читайте також: У громадах з'являться спеціалісти з безпеки в освітньому середовищі

Загалом у громаді працює два ліцеї, гімназія та два дитсадки.

Як повідомляв Укрінформ, у громадах за сприяння Програми «U-LEAD з Європою» пройде пілотний проєкт "Спеціаліст із безпеки в освітньому середовищі", метою якого є гарантування безпеки для учасників освітнього процесу. Для цього в громадах запровадять посаду спеціаліста із безпеки освітнього середовища.

У Білозірській громаді на Черкащині відкриють клас безпеки та бомбосховища у навчальних закладах / Фото: Білозірська територіальна громада

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян та розширює можливості громад. https://u-lead.org.ua/

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-