На Житомирщині за підтримки ЮНІСЕФ відкрили 28 STEM-лабораторій та цифрових освітніх просторів

На Житомирщині за підтримки ЮНІСЕФ відкрили 28 STEM-лабораторій та цифрових освітніх просторів

Укрінформ
На Житомирщині за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) у межах проєкту In Touch Ukraine Foundation відкрили 17 STEM-лабораторій та 11 цифрових освітніх просторів.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла керівниця кроссекторального проєкту ЮНІСЕФ у Житомирській області Маргарита Сіранчук.

На Житомирщині за підтримки ЮНІСЕФ відкрили 17 STEM-лабораторій та 11 цифрових освітніх просторів / Фото проєкту In Touch Ukraine Foundation

«Проєкт In Touch Ukraine Foundation втілювався у Житомирській області за підтримки ЮНІСЕФ. Він складається з таких напрямків, як освіта, захист дитини, санітарія та гігієна, соціальний захист та охорона здоров’я. На усі реалізовані заходи в межах проєкту спрямовано близько 7 млн євро», - зазначила Сіранчук.

За її словами, щодо напрямку освіти, то в області на базі навчальних закладів відкрили 17 STEM-лабораторій, які забезпечили ноутбуками, робототехнікою, новітніми станками, окулярами віртуальної реальності, 3D- принтерами та іншими засобами. У віддалених населених пунктах Житомирщини створено 11 цифрових освітніх просторів з ноутбуками, проєкторами, меблями. Окрім того, в області працювали 10 дитячих точок «Спільно».

Читайте також: ЮНІСЕФ передав дітям Чернігівщини понад пів тисячі ноутбуків

У межах проєкту школам передали 104 набори School-in-a-bag, 75 наборів Science Teaching Kit та придбали набори для 28 інклюзивно-ресурсних центрів.

Сіранчук додала, що запроваджена в межах проєкту патронажна модель для медичних сестер вийшла за межі Житомирщини. Її масштабували на 12 регіонів і ця послуга у майбутньому буде включена в пакет НСЗУ.

Читайте також: ЮНІСЕФ допоміг налагодити в Україні водопостачання та послуги санітарії для понад 4,5 мільйона людей

Як повідомляв Укрінформ, Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) планує наступного року виділити 450 млн доларів на підтримку прифронтових регіонів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-