У Львові чотири роки в'язниці дали лікарю, який намагався виїхати до Польщі за $15 тисяч

У Львові чотири роки в'язниці дали лікарю, який намагався виїхати до Польщі за $15 тисяч

Фото
Укрінформ
У Львові до чотирьох років позбавлення волі засудили лікаря-інфекціоніста, який, будучи військовозобов'язаним, намагався виїхати до Польщі за 15 тисяч доларів.

Про це повідомила Львівська обласна прокуратура, передає Укрінформ.

«За публічного обвинувачення прокурорів Львівської обласної прокуратури суд визнав винним лікаря одного з комунальних медичних закладів Львова у наданні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 369 КК України). Йому призначено покарання у виді 4 років позбавлення волі», - йдеться у повідомленні.

Прокурори довели, що у березні 2022 року військовозобов'язаний лікар-інфекціоніст, попри встановлену чинним законодавством заборону, намагався виїхати до Республіки Польща. Для цього він намагався надати неправомірну вигоду в розмірі 15 000 доларів США двом співробітникам Служби безпеки України за «вирішення питання» щодо безперешкодного перетину ним державного кордону. Однак офіцери спецслужби у встановленому порядку повідомили керівництво про протиправну пропозицію.

Читайте також: Прикордонники затримали жителя Коломиї, який вчетверте намагався перетнути кордон

Фігуранта було затримано правоохоронцями під час одержання усієї суми запропонованих коштів.

Як повідомляв Укрінформ, на Львівщині викрили місцевого кримінальника, який створив фіктивну фірму міжнародних транспортних перевезень. До незаконної діяльності він залучив трьох спільників. Від імені фейкової компанії вони намагались налагодити виїзд ухилянтів за кордон начебто для переправлення комерційних вантажів.

Фото: Львівська обласна прокуратура

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-