На Вінниччині реалізували 31 інвестпроєкт: з'явилося понад тисячу нових робочих місць

На Вінниччині реалізували 31 інвестпроєкт: з'явилося понад тисячу нових робочих місць

Ексклюзив
Укрінформ
Завдяки сприятливому інвестиційному клімату цьогоріч у Вінницькій області вдалося реалізувати 31 інвестпроєкт загальною вартістю майже 1,44 млрд грн.

Про це у коментарі кореспондентові Укрінформу повідомив директор департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку Вінницької ОВА Ігор Цехановський.

«Лише цього року на території нашої області, попри воєнний стан, реалізовано 31 інвестиційний проєкт загальною вартістю майже 1,44 млрд грн. Завдяки цьому в регіоні створено 1030 нових робочих місць. Такий потужний приплив капіталовкладень від бізнесу свідчить про сприятливий інвестиційний клімат на Вінниччині», - сказав Цехановський.

За його словами, одним із найважливіших чинників інвестиційної привабливості регіону є реалізація державної політики у сфері підтримки вітчизняного бізнесу.

Читайте також: У Вінницькій ОВА розповіли про забезпеченість медзакладів генераторами

«Представники вінницького бізнесу активно долучились до участі у державних програмах фінансової підтримки підприємництва. Зокрема, значну підтримку регіональний бізнес отримав в рамках державної програми «єРобота», яка надає можливість отримати від держави гранти на розвиток та започаткування власного бізнесу. За останніми даними, протягом лютого-листопада 2023 року для участі у програмі подано 954 заявки. Розглянуто 701 проєкт. Позитивне рішення прийнято по 378 бізнес-проєктах подавачів на загальну суму майже 91 млн грн», - повідомив посадовець.

Він зазначив, що реалізація цих проєктів передбачає створення 726 нових робочих місць.

Цехановський додав, що серед отримувачів грантів налічується 269 фізичних осіб - підприємців, 44 юридичні особи та 65 громадян, які мають намір започаткувати власну справу. Із них - 25 осіб з числа ВПО, що перебувають на Вінниччині. Вони отримали 5,9 млн грн. Майже 3,2 млн грн грантової підтримки на розвиток власної справи отримали десятеро ветеранів.

Директор департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку зазначив, що найбільш поширеними сферами діяльності, в яких заявники планують розпочати підприємницьку діяльність або працюють, є відкриття кафе, кав'ярень, манікюрного салону, швейного цеху, надання освітніх послуг дітям дошкільного віку, виготовлення та продаж косметичної олії, відкриття дитячих розважальних центрів, кондитерського цеху, виготовлення дерев’яних 3D-пазлів та конструкторів, вирощування зернових та технічних культур та інші.

Читайте також: Вінницькі підприємства переходять на «зелені» кіловати

«Значні фінансові ресурси залучено в економіку регіону і за рахунок пільгових кредитів для бізнесу за державною програмою «Доступні кредити «5-7-9». З початку дії цієї програми, а це з лютого 2022 року і по 4 грудня 2023 року, уповноважені банки Вінницької області видали суб’єктам підприємницької діяльності пільгові кредити на суму понад 13,8 млрд грн», - сказав Цехановський.

Він додав, що за сумами укладених кредитних договорів Вінницька область посідає шосте місце серед регіонів України, а питома вага у загальних обсягах укладених договорів по Україні становить 5,4%.

Як раніше повідомили Укрінформу у Вінницькій ОВА, в регіоні за кошти з перерозподілу субвенції з державного бюджету реалізують дев'ять проєктів з поліпшення освітньої, медичної та комунальної інфраструктури на суму 534 млн грн.

Фото з сайту diia.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-