В Одесі викрили працівника ТЦК, який за гроші відправляв військовозобов’язаних за кордон

В Одесі викрили працівника ТЦК, який за гроші відправляв військовозобов’язаних за кордон

Укрінформ
Правоохоронці викрили військового, який працював в одному із територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК) в Одесі та за гроші «допомагав» чоловікам уникнути військової служби.

Про це повідомили в ГУНП Одеської області, передає Укрінформ.

«Правоохоронці встановили, що військовий у жовтні поточного року під час проходження служби в одному із ТЦК разом зі своїм братом одержали 7 000 доларів від родички військовозобов’язаного за вирішення питання про звільнення його з військової служби», - йдеться в повідомленні.

За отримані гроші вони обіцяли вплинути на військових посадовців, які уповноважені ухвалювати такі рішення.

Слідчі встановили й інший факт протиправної діяльності фігуранта.

Вже на посаді в іншому ТЦК в Одеській області фігурант самостійно підшукав чоловіка, який хотів виїхати з країни й пообіцяв йому за 10 тисяч доларів оформити опікунство над інвалідом або так званий «білий» квиток, що дасть змогу перетнути державний кордон через офіційний пункт пропуску.

Читайте також: На Закарпатті біля кордону затримали групу ухилянтів з провідником

Після того, як зловмисник отримав на крипто-гаманець завдаток у розмірі 100 доларів, правоохоронці затримали його в процесуальному порядку.

«Фігуранту повідомили про підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, з корисливих мотивів за ч. 3 ст. 332, а також в одержанні неправомірної вигоди для себе за вплив на ухвалення рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, за ч. 2 ст. 369-2 ККУ», - додали в поліції. 

Максимальне покарання, яке загрожує підозрюваному, – дев’ять років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Наразі підозрюваного звільнено з-під варти під заставу у розмірі 214 тис. грн.

Зазначається, що братові військового повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди для третьої особи за вплив на ухвалення рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, за ч. 2 ст. 369-2 ККУ. 

Читайте також: СБУ заблокувала нові схеми з ухилянтами, серед затриманих - посадовець ДСНС

Йому загрожує штраф від 34 до 85 тисяч гривень або позбавленням волі на строк від двох до п’яти років. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки України спільно з Національною поліцією нейтралізували в Одеській області міжнародне злочинне угруповання, яке переправляло за кордон громадян призовного віку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-