На Закарпатті біля кордону затримали групу ухилянтів з провідником

На Закарпатті біля кордону затримали групу ухилянтів з провідником

Відео
Укрінформ
Прикордонники Чопського загону затримали групу чоловіків, які намагалися незаконно перетнути кордон зі Словаччиною.

Про це повідомило у Фейсбуці Західне регіональне управління ДПСУ - Західний кордон, передає Укрінформ.

«Правоохоронцям вдалося виявити вісьмох порушників законодавства у лісистій місцевості поблизу кордону. Усі затримані є громадянами України. Семеро мали при собі документи, що посвідчують особу. Чоловіки виявилися жителями міста Київ, Донецької, Дніпропетровської, Кіровоградської, Тернопільської та Чернівецького областей. Восьмий не мав при собі жодних документів і назвався закарпатцем. Оперативники встановили, що він займався переправленням інших семи осіб через українсько-словацький кордон», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що зупинити правопорушників вдалося завдяки випереджувальній інформації від оперативних співробітників загону. Прикордонників відділу «Новоселиця» повідомили, що поблизу населеного пункту Гута Ужгородського району можлива спроба незаконного перетину держрубежу групою чоловіків призовного віку.

На вказану оперативниками ділянку вислали додаткові прикордонні наряди, до пошуків залучили оперативних співробітників та кінолога з розшуковим собакою.

Читайте також: На Закарпатті біля Тиси спіймали ухилянтів із надувними фламінго та дитячим кругом

Затриманих доправили у прикордонний підрозділ з метою з’ясування обставин правопорушення. Їх буде притягнуто до адміністративної відповідальності за спробу незаконного перетину державного кордону України.

У діях закарпатця вбачають ознаки кримінального правопорушення, відповідальність за яке передбачена ст.332 ККУ (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України). Відповідне повідомлення надіслане на адресу Ужгородського райвідділу Нацполіції.

Читайте також: У Карпатах затримали ухилянтів, які зібралися за кордон на мотоциклі

Як повідомляв Укрінформ, за даними прикордонників, на Закарпатті від початку повномасштабного вторгнення затримано понад вісім тисяч осіб при спробі незаконного перетину кордону. При цьому рятувальники закликають ухилянтів не штурмувати гори та річки – це може коштувати життя.

Фото: facebook.com/zahidnuy.kordon

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-