Негода, обстріли та технічні причини: в Україні без електрики перебуває 491 населений пункт

Негода, обстріли та технічні причини: в Україні без електрики перебуває 491 населений пункт

Укрінформ
В Україні станом на 11 грудня через бойові дії, технічні причини та негоду знеструмлено 491 населений пункт, а внаслідок нічного обстрілу столиці без електроенергії залишилось 120 споживачів.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Міністерства енергетики.

"Ситуація в енергосистемі стабільна та контрольована. Обмеження електропостачання не застосовується в жодній з областей. Запровадження графіків відключень побутових споживачів не передбачається", - йдеться у повідомленні.

У Києві внаслідок нічної атаки без електрики 120 споживачів. Триває огляд пошкоджених об’єктів.

Унаслідок несприятливих метеоумов у Дніпропетровскій області знеструмлювались 140 населених пункти (22,6 тисячі споживачів). На ранок підключено 21,7 тисячі абонентів, ще залишаються знеструмленими 3,8 тисячі клієнтів. Також через негоду у Кіровоградській області знеструмлено 7 населених пунктів – майже 700 абонентів.

Через технічні причини у Запорізькій області без електроенергії 28 населених пунктів (3,4 тисячі абонентів), у Миколаївській - 123 споживачі, в Одеській - 1,9 тис. точок обліку, в Тернопільській - 16 населених пунктів – 5,7 тисячі споживачів, у Чернігівській – 12 населених пунктів (1,3 тисячі абонентів). Заживлено 3 населених пункти – 144 абоненти, залишається без напруги внаслідок бойових дій 63 населених пунктів (близько 26 тисяч споживачів).

У Донецькій області за добу заживлено 10 населених пунктів (12,2 тисячі споживачів), знеструмлених через бойові дії. Через обстріли відключено 2 населених пункти – 11,9 тисячі абонентів. Залишаються без електропостачання 113 населених пунктів - 121,2 тисячі точок обліку.

У Херсонскій області заживлено 139 абонентів, знеструмлених через бойові дії, відключено близько 5 тисяч споживачів. В області залишаються без напруги 47 населених пунктів (понад 26 тисяч точок обліку).

Читайте також: Російська армія за добу атакувала 11 областей України - зведення ОВА

У Сумській області під час ворожого обстрілу в одному з прикордонних з РФ районів пошкоджено ввідний газопровід. Є відключення. Також у Харківскій області пошкоджено розподільний сталевий підземний газопровід. Без газопостачання понад тисяча клієнтів.

Згодом у ВАТ “Тернопільобленерго” додали, що у Тернопільській області через ожеледь без електропостачання залишилися 16 населених пунктів, з яких 5 — частково.

Енергетики зазначили, що аварійно-відновлювальні бригади працюють над відновленням пошкоджених електричних мереж, щоб донести світло в домівки споживачів.

Як повідомлялося, станом на 10 грудня через негоду, бойові дії і технологічні порушення без світла було 455 населених пунктів, обмеження в електропостачанні не застосовувалося у жодній з областей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-