На захоплених територіях росіяни перетворюють цивільні лікарні на військові шпиталі - ЦНС

На захоплених територіях росіяни перетворюють цивільні лікарні на військові шпиталі - ЦНС

Укрінформ
Росіяни продовжують закривати цивільні лікарні на тимчасово окупованих територіях України (ТОТ) і перетворюють їх на військові шпиталі.

Про це повідомляє Центр національного спротиву (ЦНС) , передає Укрінформ.

"Цивільні лікарні в тилу ворога на тимчасово окупованих територіях перетворюються на військові шпиталі. Для надання послуг залучають російських лікарів, яких системно привозять на тимчасово окуповані території України. Наприклад, нова група з 30 медиків прибула до тимчасово окупованого Маріуполя", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що військове керівництво росіян на місцях обслуговує виключно медперсонал зс рф або інших цивільних медзакладів з території рф.

Загалом в усіх лікарнях на ТОТ діє розпорядження щодо пріоритетного обслуговування російських військових. Навіть при наданні екстреної допомоги перевага надається росіянам.

Читайте також: У «ЛНР» під час «виборів» президента РФ робитимуть побудинковий обхід - Лисогор

Через це в тимчасово окупованих регіонах критична ситуація на фоні загострення епідеміологічної ситуації та гуманітарної кризи загалом. Смертність серед цивільного населення суттєво зростає.

Український рух спротиву також наголошує, що отримав списки всіх медичних груп, які прибули на територію України з рф. Кожен із злочинців, які обмежили право цивільних громадян на медичні послуги, понесе справедливе покарання.

Фото: RFE 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-