Іпотечне житло в новобудовах Маріуполя розкупили приїжджі з Росії - міськрада

Іпотечне житло в новобудовах Маріуполя розкупили приїжджі з Росії - міськрада

Укрінформ
У тимчасово захопленому Маріуполі збудували перше іпотечне житло – його власниками стали жителі російських міст, а місцеві мешканці залишилися на вулиці.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомила міська рада українського Маріуполя.

«Загарбники замість того, щоб відновлювати зруйновані ними ж будинки маріупольців, будують іпотечне житло. Перше відкрили по провулку Чорноморському, 1Б… Власниками квартир стали жителі Ростова, Курська та Челябінська», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що частина з власників квартир у новобудові – жителі Донецької області, які ще у 2014 році виїхали до Росії.

Оглянути будинок завітав губернатор Ростовської області РФ.

Читайте також: В окупованому Маріуполі квартири в іпотеку продають за цінами вищими, ніж у Росії

«Будівельники хизуються, що звели будівлю за п’ять місяців. А ось будинки для маріупольців, які залишилися на вулиці, не можуть збудувати чи відремонтувати вже майже два роки», - підкреслили у міській раді.

Жителі Маріуполя обурені цим фактом. Вони наголошують, що загарбники залишили половину населення міста безробітними та бездомними.

У міськраді додали, що наразі окупанти будують нове іпотечне житло на бульварі Хмельницького, проспекті Будівельників та Нахімова - усі на місці знесених будинків маріупольців.

Читайте також: На в’їзді у Маріуполь загарбники масово розширяють оборонні споруди - Андрющенко

Як відомо, агресія Росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто майже на 90% зруйноване внаслідок обстрілів. Пошкоджені та зруйновані житлові будинки, лікарні, школи, дитсадки, підприємства тощо.

Водночас до Маріуполя приїхало багато мігрантів з Росії начебто на «відбудову» міста.

Фото: Маріупольська міськрада, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-