З укриття Авдіївського коксохімічного заводу евакуювали 12 людей

З укриття Авдіївського коксохімічного заводу евакуювали 12 людей

Укрінформ
Дванадцять людей, які переховувалися в укритті Авдіївського коксохімічного заводу, вдалося евакуювати до більш безпечного регіону.

Як передає Укрінформ, про це начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш повідомив Суспільному Донбас.

За його словами, ці люди прийшли в укриття заводу з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну та попросили прихистку.

«Залишалось 12 людей, це цивільні, частина з них працювала в підрядних організаціях, які по договору працювали на коксохімі. Вони знали, які там укриття є. І тому вони попросились», - заявив він.

Барабаш зауважив, що вмовити людей було дуже складно, їхати вони не хотіли.

«Після виведення, вже місяць, мабуть, як вивели всіх працівників коксохіму, ці люди відмовились евакуйовуватись з заводу і залишались. Їх спочатку було 17, потім ми трьох вмовили, ще потім двох. Станом на вчора їх було 12, зараз вдалось всіх вмовити, всіх вивезли», - заявив начальник МВА.

Барабаш зазначив, що люди перебувають в Покровську. «Хтось з них поїде далі, хтось залишиться в Донецькій області. Як забажають», - додав він.

Наразі з евакуйованими працюють психологи. «Краще їх зараз не чіпати. Це 9 чоловіків і 3 жінки», - зазначив Барабаш.

Він також повідомив, що в евакуації людей брали участь поліція, волонтери та працівники АКХЗ.

Читайте також: Майже вся активність ворога зосереджена на Авдіївському і Мар’їнському напрямках - речник «Таврії»

Як повідомлялося, Донецька область перебуває під постійними обстрілами російських військ, щодня ворог убиває і травмує цивільних жителів, руйнує інфраструктурні об’єкти. Російські загарбники з 10 жовтня 2023 року постійно атакують місто Авдіївку і за всяку ціну намагаються захопити це місто.

В Авдіївці вже не залишилося жодного вцілілого будинку.

Станом на початок листопада 2023 року в Авдіївці мешкала 1571 людина. З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну в місті загинуло 154 мирних жителі, також під завалами зруйновних російськими загарбниками будинків залишаються тіла шістьох людей, два з них ще з травня.

У 2021 році в Авдіївці проживало майже 35 тисяч людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-