У Житомирі стартував благодійний проєкт з оперативного лікування військових

У Житомирі стартував благодійний проєкт з оперативного лікування військових

Фото
Укрінформ
У Житомирі розпочався благодійний проєкт з оперативного лікування поранених військовослужбовців.

Про це на брифінгу повідомила голова правління Фонду громади Житомира Жанна Соловйова, передає кореспондент Укрінформу.

«У Житомир розпочинається благодійний проєкт з оперативного лікування військовослужбовців. Він спрямований на хірургічне лікування військових, які отримали поранення в зоні бойових дій, а також ускладнення здоров’я через службу, яку вони несуть», - зазначила Соловйова.

За її словами, до цієї ініціативи долучилися нідерландська компанія «Valantic», Житомирський військовий госпіталь, приватна клініка «Медібор» і Фонд громади Житомира.

Нідерландська компанія спрямувала на реалізацію проєкту 650 тис. грн, а ще 50% вартості наданих послуг компенсує клініка. Для військовослужбовців у в межах ініціативи послуги будуть безкоштовними. До прикладу, лікарі зможуть проводити складні операції з видалення уламків.

Читайте також: В Ужгороді запрацював реабілітаційний центр для військових

Як розповів засновник і керівник клініки «Медібор» Віктор Борщівський, фахівці його медзакладу мають досвід допомоги військовому шпиталю під час проведення складних хірургічних втручань. Окрім того, на базі клініки проводили складні хірургічні, нейрохірургічні, ортопедичні та офтальмологічні втручання. Нині там пролікували понад 100 військових за кошти медзакладу.

Як повідомляв Укрінформ, міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко відкрив відділення комплексної реабілітації на базі Звягельської багатопрофільної лікарні на Житомирщині.

Фото надала клініка "Медібор"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-