У Харкові прийшли з обшуками в обласну МСЕК - поліція вилучає медичні документи

У Харкові прийшли з обшуками в обласну МСЕК - поліція вилучає медичні документи

Фото
Укрінформ
У Харкові поліція проводить обшуки та вилучає медичну документацію у підрозділах обласної МСЕК.

Про це повідомив у Фейсбуці начальник Слідчого управління ГУ Нацполіції в Харківській області Сергій Болвінов, передає Укрінформ.

“Серію обшуків сьогодні проводимо в підрозділах Обласного центру медико-соціальної експертизи. Вже вилучаємо медичну документацію. Наша головна мета — ретельно розібратися та перевірити, чи була підробка. Особливу увагу приділяємо тоненьким справам із сумнівними діагнозами”, — написав Болвінов.

Він зауважив, що кількість людей, які отримують інвалідність, після початку повномасштабного вторгнення “дійсно зросла”.

Читайте також: У Харкові затримали шахрая - за гроші обіцяв дружині загиблого воїна «повернути його з полону»

“Але маємо інформацію, що не всі насправді хворіли, та все ж отримали інвалідність. У кожній справі будемо розбиратися окремо й дуже ретельно, висновки робитимуть експерти. А ми тим часом перевіримо, чи виїжджала людина за кордон, чи дійсно є інвалідом та чи не використала ці документи для ухиляння від служби. Плануємо вилучити близько тисячі таких справ”, - зазначив Болвінов.

За його словами, поліція діє у співпраці з територіальними центрами комплектування, які надсилають дані ймовірних ухилянтів від мобілізації.

Болвінов обіцяє, що правоохоронці розбиратимуться з кожним випадком.

“В одному з районів області 38-річний призовник чинив опір працівникам військкомату, потім розповідав про вигадані медичні довідки, які нібито мали б звільнити його від мобілізації. Всі ці випадки ми реєструємо та розслідуємо. Якщо ж доказів ухилення немає або людина вже пішла служити, кримінальне провадження ми закриваємо. Буває й таке, коли повістку отримує чоловік з відстрочкою або той, хто взагалі не підлягає мобілізації. Розбираємося досконально в кожній ситуації”, — наголосив керівник слідства.

Крім того, поліція розслідує й дії працівників центрів комплектування та медкомісій.

“Так само ретельно займаємося і тими справами, де фігурантами є працівники ТЦК, ВЛК та МСЕК. Викриваємо і військкомів, і керівників військово-лікарських комісій, які встигли налагодити цілі схеми та за гроші знімали людей з військового обліку”, — зазначив Болвінов.

Як повідомлялося, у Харкові МСЕК відмовила у встановленні інвалідності ветерану Дмитру Олійнику, який переніс 15 операцій. Керівниця комісії, за словами військового, сказала: «Нащо ти залишав свою ногу? Треба було, аби її відрізали - і була б друга група». Після розголосу Олійнику встановили інвалідність, а в МОЗ пообіцяли перевірити діяльність комісій.

Фото: Болвінов/Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-