На Полтавщині місцева влада контролюватиме прозорість роботи ВЛК

На Полтавщині місцева влада контролюватиме прозорість роботи ВЛК

Укрінформ
На Полтавщині влада контролюватиме прозорість роботи військово-лікарських комісій в області.

Про це повідомив начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Прозора робота військово-лікарських комісій та унеможливлення корупції – теми, які потребують уваги й конкретних дій. Питання ВЛК обговорили на нараді разом із керівниками ТЦК області, головними лікарями медзакладів та головами військово-лікарських комісій. Напередодні представник ОВА відвідав більшість закладів, де передбачене проходження комісій», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: На Кіровоградщині голову ВЛК оштрафували за підроблення відомостей

Як зазначається, наразі визначили кілька актуальних напрямів для покращення роботи в найближчий час. Нині на Полтавщині є 29 місць, де можна пройти медогляд.

На нараді детально розглянули варіанти покращення функціонування цих комісій та оптимізацію всіх дотичних процесів. Основне завдання – забезпечити зручний маршрут проходження медогляду за окремою чергою для військовозобовʼязаних.

Читайте також: Міноборони: Військовим більше не треба возити особисто документи ВЛК

Також планується визначити відповідального за моніторинг роботи військово-лікарських комісій. У разі потреби в індивідуальному порядку розглядатимуть питання, які стосуватимуться роботи медпрацівників у складі ВЛК або мобілізованих.

Як повідомляв Укрінформ, розроблено зміни до законодавства, які дозволяють спростити процеси, пов’язані з проходженням військово-лікарської комісії для поранених військовослужбовців ЗСУ та Міноборони.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-