На Кіровоградщині голову ВЛК оштрафували за підроблення відомостей

На Кіровоградщині голову ВЛК оштрафували за підроблення відомостей

Укрінформ
На Кіровоградщині голові військово-лікарської комісії Новоукраїнського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки суд призначив покарання у вигляді штрафу в розмірі 34 тис. грн за підроблення відомостей.

Про це повідомила Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"За підтримання публічного обвинувачення прокурорів Кіровоградської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону громадянку України, голову постійно діючої військово-лікарської комісії Новоукраїнського РТЦК та СП, Новомиргородський районний суд Кіровоградської області визнав винною у службовому підробленні (ч. 1 ст. 366 КК України). Вироком суду їй призначено покарання у виді штрафу в розмірі 34 000 грн, з позбавленням права обіймати посади у складі штатних та позаштатних (постійних та тимчасово діючих) військово-лікарських комісій, пов’язаних із здійсненням військово-лікарської експертизи строком на 1 рік", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, суд довів, що у лютому 2023 року посадова особа до офіційних документів внесла завідомо неправдиві відомості та власним підписом засвідчила постанову військово-лікарської комісії щодо обмеженої придатності військовозобов’язаного до військової служби.

Читайте також: Командування Медсил ухвалило рішення про збільшення працівників ВЛК

У результаті цього його безпідставно та незаконно визнано обмежено придатним до служби.

У судовому засіданні обвинувачена свою вину у вчиненні кримінального правопорушення визнала повністю. Наразі вирок суду ще не вступив в законну силу.

Як повідомляв Укрінформ, депутата Голованівської селищної ради на Кіровоградщині, якого підозрюють в одержанні 1 млн гривень хабаря, відсторонили від посади до 20 листопада та відпустили з-під варти під заставу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-