У Старобільську окупанти заборонили у школах свято Святого Миколая

У Старобільську окупанти заборонили у школах свято Святого Миколая

Укрінформ
У тимчасово захопленому Старобільську Луганської області російські загарбники скасували святкування Дня Святого Миколая у закладах освіти.

Про це у Телеграмі повідомив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор, передає Укрінформ.

"У Старобільську окупанти скасували відзначення Дня Святого Миколая по усіх закладах освіти. Мовляв, це суто українське свято, тому подарунки малечі готувати не слід. Замість цього дітей вітатиме, зокрема, Киш Бабай з татарстану, якому надали так зване шефство над деякими окупованими громадами Луганщини", - ідеться у повідомленні.

У Луганську місцевий аграрний університет отримав від росіян статус федерального, однак його працівники із початком нового навчального року не одержують нічого.

"Заборгованість із заробітної плати складає вже три місяці. Крім того, улітку вони не дорахувалися виплат за відпустку", - зазначив Лисогор.

За його словами, українські оборонці на Луганщині відбивають російську навалу поблизу Стельмахівки, що у Сватівському районі.

Читайте також: Загарбники планують призначити на ТОТ близько 20 «суддів» - Центр нацспротиву

"Не полишає противник намірів й захоплення Серебрянського лісу, де його тільки за учора чотири рази зупинили українські захисники. Ствольна та реактивна артилерія окупантів максимально задіяна при будь-якій погоді. Обстріли населених пунктів та укріплень зараз максимально щільні", - зауважив Лисогор.

Як повідомляв Укрінформ, на тимчасово захопленій частині Сватівського району Луганської області відрізають газ у будинках, де раніше проживали військові РФ, за несплату.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-