Поліція знешкодила банду, яка промишляла розбоями в різних регіонах

Поліція знешкодила банду, яка промишляла розбоями в різних регіонах

Фото, відео
Укрінформ
Поліцейські поклали край злочинній діяльності міжрегіонального угруповання, учасники якого займалися грабежами та розбоями.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Національна поліція.

Правоохоронці отримали інформацію про діяльність угруповання, учасники якого скоювали у різних регіонах країни розбійні напади та крадіжки з помешкань.

Зокрема, в Одеській області вони проникли до приватного будинку підприємця, завдали господарю тілесних ушкоджень, а його дружину зв’язали скотчем. Отримавши доступ до сейфа, нападники заволоділи 35 тис. доларів, 10 тис. євро та 20 тис. грн.

В іншому випадку зловмисники залізли до квартири в центрі Києва та винесли 50 тис. доларів, 10 тис. євро, 30 тис. грн та ювелірні вироби.

До кожного злочину фігуранти - жителі Києва, Харківської, Одеської та Сумської областей - ретельно готувалися: підшуковували жертву, збирали про неї інформацію, проводили спостереження та відпрацьовували шляхи втечі.

У ході досудового розслідування оперативники Департаменту стратегічних розслідувань спільно зі слідчими Головного слідчого управління Нацполіції встановили усіх осіб, причетних до задокументованих кримінальних правопорушень.

Трьох учасників злочинного угруповання правоохоронці затримали у Харкові під час грабежу.

Загалом підозри отримали семеро учасників угруповання. Їхні дії кваліфіковані за ч. 2 ст. 15, ч. 5 ст. 186 (Грабіж), ч. 5 ст. 185 (Крадіжка), ч. 4 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу.

Проведено 33 обшуки у помешканнях, гаражах та транспортних засобах фігурантів провадження. Вилучено гроші, ювелірні прикраси й коштовне каміння, зброю, автомобілі, а також відмички, радіостанції, GPS-трекери та інше знаряддя, яке зловмисники використовували у злочинній діяльності.

Підозрюваним обрані запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Читайте також: СБУ знешкодила банду рекетирів, яка тероризувала Прикарпаття

Проводяться заходи для встановлення всіх епізодів злочинної діяльності та причетних осіб. Підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення від 5 до 15 років із конфіскацією майна.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві правоохоронці викрили злочинне угруповання, учасники якого відбирали в підприємців паркувальний бізнес.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-