У двох областях спіймали ділків, які торгували «трофейною» зброєю

У двох областях спіймали ділків, які торгували «трофейною» зброєю

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України спільно з Національною поліцією ліквідувала ще два канали нелегального збуту зброї та боєприпасів у Рівненській та Івано-Франківській областях.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр СБУ.

Під час комплексних заходів затримали двох ділків, які намагалися продати криміналітету арсенал бойових засобів ураження.

Серед вилучено - детонуючий шнур з вибухівкою, протитанкове озброєння, бойові гранати та автомати Калашникова російського виробництва.

Так, на Рівненщині затримали торгівця «трофейною» зброєю, яку він отримував через власні зв’язки з місць колишніх боїв у звільнених районах на сході та півдні України.

Читайте також: Поліція вхопила «на гарячому» торговців трофейною зброєю, які діяли в кількох регіонах

Одержані зразки російського озброєння він зберігав за місцем постійного проживання, а доставку «товару» потенційним покупцям здійснював на власному авто.

СБУ затримала двох ділків, які хотіли продати російську «трофейну» зброю та вибухівку / Фото: СБУ

При обшуках у затриманого вилучили автомат Калашникова АК-12; 4 гранати типу Ф-1, РГО та РГН; понад пів тисячі набоїв до стрілецької зброї різного калібру.

«Потрапляння зброї у незаконний обіг могло призвести до загострення криміногенної обстановки та розхитування внутрішньо-політичної ситуації поблизу українсько-білоруського кордону», - сказано в повідомленні.

На Прикарпатті викрили ще одного фігуранта - жителя Коломиї, який намагався продати криміналітету три автомати АК-74 та пістолет Стєчкіна з набоями.

Крім того, під час обшуків у зловмисника виявили майже 50 м детонуючого шнура з вибухівкою, бойові гранати, глушники до стрілецької зброї та бронебійні боєприпаси.

«Увесь арсенал він зберігав у схроні, який облаштував у недобудованій споруді поблизу приватного будинку одного із своїх родичів», - ідеться в повідомленні.

Читайте також: СБУ блокувала два канали підпільного продажу трофейної зброї

Наразі обом фігурантам повідомили про підозру за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Вони перебувають під вартою.

За викритими фактами тривають розслідування для встановлення всіх обставин злочинів та притягнення винних до відповідальності. Зловмисникам загрожує до 7 років тюрми.

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні на Полтавщині затримали правопорушників, які намагалися продати ручний протитанковий гранатомет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-