СБУ блокувала два канали підпільного продажу трофейної зброї

СБУ блокувала два канали підпільного продажу трофейної зброї

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України ліквідувала два канали незаконного продажу зброї, здобутої в місцях, де проходили бойові зіткнення.

Як передає Укрінформ, про це повідомила СБУ.

У результаті оперативних заходів правоохоронці затримали організаторів підпільних каналів у Дніпропетровській та Херсонській областях.

Серед вилученого у зловмисників – вибухівка, бойові гранати, протитанковий гранатомет й автомати Калашникова російського виробництва.

Встановлено, що російський автоматичний карабін АК-12 фігуранти планували продати за майже 60 тисяч гривень, гранатомет – за 14,5 тис. грн.

Клієнтів зловмисники шукали через власні зв’язки серед криміналітету.

Так, у Дніпропетровській області СБУ затримала фігуранта, який підготував до продажу цілий арсенал трофейних засобів ураження. Зброю та боєприпаси він зберігав у власному помешканні. Там виявлені ручний кулемет Калашникова, два автомати – АК-12 й АК-74, вісім гранатометних пострілів, дев'ять бойових гранат і вибухові речовини з детонатором.

Також зі схрону зловмисника вилучені понад 40 артилерійських снарядів і більш ніж тисяча набоїв різного калібру.

У Херсонській області правоохоронці затримали чоловіка, який намагався збути автомат Калашникова з набоями та російський гранатомет типу РШГ-2.

Під час обшуків у приватному помешканні затриманого вилучені гранати РГД-5, гранатометні постріли й набої 5,45-міліметрового калібру.

Читайте також: На Прикарпатті у торговців зброєю поліція знайшла ще й велику партію наркотиків

Обом зловмисникам оголошена підозра за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Їм загрожує до семи років позбавлення волі.

Суд обрав підозрюваним запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Усі вилучені у фігурантів засоби ураження планується передати на потреби Сил безпеки й оборони України.

Як повідомляв Укрінформ, у серпні в Херсонській області викрили місцевого жителя, який незаконно продав автомат АК-74 та близько 120 патронів. За збут зброї чоловікові оголошена підозра.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-