СБУ викрила в колонії підпільний колцентр, який ошукав десятки тисяч людей

СБУ викрила в колонії підпільний колцентр, який ошукав десятки тисяч людей

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України ліквідувала у вінницькій колонії підпільний колцентр, який ошукував клієнтів одного з провідних банків України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє СБУ.

Кіберфахівці СБУ та співробітники кіберполіції нейтралізували злочинну організацію, яка масово видурювала гроші з банківських карток українців. «На рахунку» зловмисників майже 70% усіх шахрайських схем, які коли-небудь застосувались до одного із провідних держбанків України. При цьому кількість ошуканих клієнтів становить десятки тисяч потерпілих», - ідеться в повідомленні.

Установлено, що незаконну діяльність організував так званий «смотрящий» за колонією на прізвисько «Гєша». До незаконної діяльності він залучив до 30 осіб, більшість з яких відбувають покарання, або їхніх спільників, що вже вийшли на волю.

Фігуранти телефонували клієнтам банку та представлялись співробітниками служби безпеки фінустанови. Вони повідомляли вкладникам, нібито їхні розрахункові картки намагаються зламати шахраї. А відтак пропонували громадянам переказати кошти на так званий «безпековий рахунок» через онлайн-додаток, щоб «уберегти заощадження від викрадачів»

Таким чином зловмисники вводили потерпілих в оману та змушували переказувати гроші на підконтрольні їм банківські рахунки. Після цього їхні спільники на волі знімали готівку та передавали її у злодійську касу.

Під час 27 одночасних обшуків в учасників угруповання вилучили мобільні телефони, ноутбуки, sim-картки та чорнові записи, а також банківські картки та гроші, здобуті злочинним шляхом.

Читайте також: В Україні викрили шахрайський колцентр, який очолював «ексміністр ДНР»

На підставі зібраних доказів десятьом зловмисникам повідомили про підозру за різними статтями Кримінального кодексу. П’ятьох зловмисників затримали, ще п’ятьох фігурантів-в’язнів перевели до дисциплінарного ізолятора виправної установи. Крім того, вирішується питання щодо повідомлення про підозру ще 17 учасникам злочинної організації.

Як повідомляв Укрінформ, в Одесі ліквідували шахрайський кол-центр, учасники якого під виглядом міжнародного інвестиційного холдингу ошукували громадян України та іноземців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-