Циклон вже відходить з України, але у середу буде новий - синоптик

Циклон вже відходить з України, але у середу буде новий - синоптик

Укрінформ
Той циклон, що нещодавно накрив Україну, вже відходить у північно-східному напрямку, але у середу прийде новий, який, втім, не буде таким руйнівним, як нинішній.

Про це під час брифінгу а Медіацентрі Україна-Укрінформ поінформувала начальник відділу взаємодії зі ЗМІ Українського гідрометцентру Наталія Птуха.

«(Нинішній – ред.) циклон відходить у північно-східному напрямку, покидає територію України через Сумську та Чернігівську області. Його центр вже практично вийшов за межі нашої країни. Зараз трохи є залишкових явищ по Чернігівщині і Сумщині у вигляді невеликого снігу. Сьогодні вдень вже, у принципі, більш спокійна ситуація», - зазначила Птуха.

За її словами, у вівторок в Україні буде певна тимчасова перерва між атмосферними фронтами, хіба що можуть бути певні опади у західних областях, зокрема, на Закарпатті, у вигляді мокрого снігу з дощем.

«А от вже у середу, у ніч на середу, ми чекаємо на вихід нового циклону. Але він вже буде мати трохи іншу траєкторію. Цей циклон буде більше з південного заходу, тобто, буде заходити через західні області й південно-західні, через Вінниччину. Тому в середу очікуємо опади практично по всій території України», - поінформувала синоптик.

Читайте також: Негода в Україні: знеструмлення є в сімнадцяти областях

Птуха розповіла, що другий циклон охоплюватиме більшу територію, але опади будуть різноманітної фази.

«Наприклад, у західних областях це буде переважно сніг, і температура вдень та вночі становитиме 0-6 градусів морозу. А ось вже, наприклад, по північних, Вінницькій, Черкаській, Полтавській та Харківській областях - це буде мокрий сніг. Решта території – це залишається у нас південь, південний схід – переважно буде дощ», - сказала представниця Укргідрометцентру.

За її словами, у Києві також очікується ця змішана фаза опадів, які можуть розпочатися з дощу, а потім перейти у сніг, тобто сніг буде мокрим.

Синоптик додала, що у другому циклоні очікується, що вітри матимуть трохи меншу швидкість, на відміну від тих, які були у першому.

«У цей наступний циклон очікуємо, що також будуть вітри – завжди циклони супроводжуються поривами вітру – але в межах 15-22 (метрів на секунду – ред.). Можливо, трохи більше буде (вітрів – ред.) по західних областях, та цю інформацію будемо уточнювати завтра. Але наступний (циклон - ред.) не буде настільки руйнівний, як цей. Просто у плані опадів він буде більш всеохоплюючим для території України», - зазначила Птуха.

Читайте також: В Україні через негоду залишаються перекритими 12 автошляхів

Синоптик розповіла, що найактивніша фаза другого циклону припадає на ніч на середу, і потім він покидатиме територію України приблизно у напрямку Сумщини вже у день середи.

«А у п’ятницю ще один буде атмосферний фронт, про нього вже потім більш детально можна на сайті Гідрометцентру дивитися інформацію», - поінформувала представниця Укргідрометцентру.

Як повідомлялося, рятувальники під час ліквідації наслідків негоди відбуксирували 1130 транспортних засобів та прибрали 164 дерева.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-