Міськрада Вишневого не реконструюватиме старий кінотеатр під свій офіс

Міськрада Вишневого не реконструюватиме старий кінотеатр під свій офіс

Укрінформ
Міська рада Вишневого не реконструюватиме колишній кінотеатр "Промінь" під свій офіс.

Про це заявив голова Київської військової адміністрації Руслан Кравченко за результатами виїзного засідання робочої групи “Прозорість та підзвітність” у Бучанському районі, яке пройшло під його головуванням, передає Укрінформ із посиланням на сторінку Кравченко у Фейсбуці.

За його словами, “рекомендували Вишневій міській раді відмовитися від планів проведення реконструкції колишнього кінотеатру “Промінь” під громадську будівлю для розміщення адміністративних органів місцевого самоврядування та ЦНАПу”.

“Робоча група, до якої входять представники правоохоронних та антикорупційних органів, вважає недоцільним використання 193 млн грн бюджетних коштів під час воєнного стану на будівництво фактично нової будівлі міської ради. Ця закупівля також викликала значний резонанс у суспільстві. Вишнева міська рада вже розірвала договір підряду за цією закупівлею”, - заявив Кравченко.

Він підкреслив, що “водночас питання розміщення міськради Вишневого нікуди не зник”.

“Сьогодні вони займають будівлю держустанови “Український дім фарфорово-фаянсової промисловості”. Але термін дії договору оренди сплив. Тому ініціював проведення найближчим часом наради з представниками громади та Фонду держмайна України, щоб урегулювати всі питання”, - поінформував очільник ОВА.

Крім того, за його словами, під час засідання групи обговорили не менш важливі питання – “забезпечення прозорості, управління та якості процесу відновлення об’єктів у громадах Бучанського району та відповідного контролю реалізації цих проєктів" та "організацію тендерних закупівель, посилення контролю їх проведення у громадах, а також якість робіт”.

“Від усіх вимагаю одного: забезпечити повну прозорість та підзвітність перед людьми у всіх закупівлях, тендерах, відбудові. Кожен посадовець несе за це персональну відповідальність”, - зазначив очільник ОВА.

Як повідомляв Укрінформ, Державна аудиторська служба перевіряє результати тендеру, відповідно до якого на реконструкцію старого кінотеатру у Вишневому виділили 193 млн грн, щоб реконструювати його під офіс міськради.

Читайте також: Підозрілий тендер: Київська ОВА скасувала виділення 20 мільйонів на томограф для онкоцентру

Видання "Наші гроші" повідомило, що КП "Головне управління комунального господарства" Вишневої міськради Бучанського району Київської області 10 листопада за результатами тендеру замовило ТОВ "Максима Буд" реконструкцію будівлі за 193 млн грн.

За ці гроші до кінця 2024 року у Вишневому мають реконструювати нежитлову будівлю по вулиці Святошинська, 11. Це кінотеатр, збудований у 1968 році. Його перетворять на чотириповерхову громадську будівлю з індустріальним опорядженням фасадними і світлопрозорими панелями, де будуть споруда цивільного захисту на 250 осіб, центр надання адміністративних послуг, кабінети органів місцевого самоврядування, сесійний зал міської ради та музей-виставкова зала.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-