Через негоду в Україні знеструмлені майже 160 населених пунктів

Через негоду в Україні знеструмлені майже 160 населених пунктів

Укрінформ
Станом на ранок 24 листопада в Україні через сильні пориви вітру 158 населених пунктів залишилися без електропостачання.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики.

"В Україні вирує негода. Через сильні пориви вітру без світла на ранок лишилися 158 населених пунктів. Найбільше – у Львівській, Волинській, Івано-Франківській областях", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, у Львівській області знеструмлено майже 11,4 тисячі абонентів, у Волинській - майже 3 тисячі споживачів, у Івано-Франківській - майже 11 тисяч споживачів. Через негоду залишилися без світла також 1,3 тисячі споживачів на Рівненщині, 7 населених пунктів на Сумщині, 12 тисяч абонентів на Буковині та 1,4 тисячі абонентів на Чернігівщині.

Читайте також: Попри дефіцит в енергосистемі відключень поки не прогнозують

Внаслідок бойових дій за добу знеструмленими залишилося 13,3 тисячі споживачів на Донеччині. Енергетики повернули світло до 2 населених пунктів та заживили 5 тисяч точок обліку.

Через бойові дії знеструмленими залишаються майже 26 тисяч споживачів на Запоріжжі, 2,1 тисячі – на Сумщині, 26,6 тисячі - на Херсонщині, 1,4 тисячі споживачів - на Чернігівщині. Зафіксовані нові відключення через обстріли на Харківщині. Крім того, в області пошкоджено два газопроводи низького тиску.

Через технологічні причини в Житомирській області без газопостачання залишилися 330 споживачів.

Читайте також: Чому сьогодні так важливе ощадливе споживання електрики

З технологічних причин без електроенергії залишалися майже 46 тисяч абонентів на Дніпропетровщині. Більшість із них уже заживлено. Крім того, з техпричин відсутнє електропостачання 3,6 тисячі споживачів на Київщині.

Міненерго наголошує, що застосування планових відключень побутових споживачів не передбачається.

Як повідомлялося, упродовж доби 22 листопада 2023 року вийшли із ремонту 4 енергоблоки теплоелектростанцій. Усі види генерації працюють для покриття потреби в електроенергії.

Фото: Олександр Гіманов

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-