На Луганщині у звільнені населені пункти Красноріченської громади завезли хліб

На Луганщині у звільнені населені пункти Красноріченської громади завезли хліб

Укрінформ
У Луганській області жителям звільнених від росіян населених пунктів Красноріченської громади доставили 500 буханок хліба.

Як передає Укрінформ, про це Луганська обласна військова адміністрація повідомляє у Фейсбуці.

За словами начальника ОВА Артема Лисогора, авіацію росіяни застосовують при найменшій можливості, доки мають перевагу в небі. Цього разу вдарили по Серебрянському лісу та Білогорівці, намагаючись поцілити по позиціях Сил оборони. Артилерійські системи та мінометні розрахунки противник спрямовував учора, переважно, по Невському й Білогорівці.

"Тим не менш, до деокупованих населених пунктів Красноріченської громади доставлено і роздано населенню щотижневу допомогу, а саме 500 буханок хліба", - наголосив він.

Як повідомили в ОВА, у Лисичанську загарбники не поспішають відновлювати міські комунікації. "Спочатку тим, кого наймали до комунальних підприємств, обіцяли гроші. Пізніше люди працювали за можливість отримати гуманітарку. Коли і з останнім стало важко, бо вона зникла, місцевим найманцям пропонують попрацювати на благо громади, тобто щось зробити безкоштовно", - ідеться в повідомленні.

В ОВА зазначають, що підприємства "Східвугілля" у так званій "ЛНР" перебувають на межі закриття, "заяви про збільшення видобутку там поступилися місцем примусовій мобілізації шахтарів, дефіциту кадрів, боргам за електропостачання, які несподівано виникли".

Читайте також: На ТОТ Луганщини росіяни шукають військових і родичів українських силовиків - Генштаб

"Обстеживши лави, росіяни ще й виявили обладнання, яке в останнє десятиріччя ніхто не відновлював та не міняв. Тому й вирішили законсервувати, аби не вкладати гроші. Луганське вугілля окупантам не потрібне – луганські шахтарі їм знадобляться на фронті", - підкреслили в обладміністрації.

Як повідомляв Укрінформ, на Луганщині загарбники ухвалили рішення, що отримати компенсацію на придбання вугілля і дров для опалення житла зможуть лише ті громадяни України, які погодились отримати російський паспорт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-